Υλικά

1 πακέτο (2 φύλλα) σφολιάτα
1 φακελάκι κρέμα τύπου άνθος αραβοσίτου στιγμής (γεύση βανίλια)
1 ¾ φλιτζάνι γάλα χαμηλών λιπαρών
1 ½ φλιτζάνι φρέσκο ανανά κομμένο σε κυβάκια
Ασπράδι από 1 αυγό
Κανέλλα και καστανή ζάχαρη για πασπάλισμα

Εκτέλεση

Χτυπάμε το φακελάκι της κρέμας με το γάλα για να γίνει μια πηχτή και αφράτη κρέμα. Ξεπαγώνουμε τα φύλλα σφολιάτας και τα απλώνουμε πάνω στον πάγκο. Με μια σπάτουλα απλώνουμε τη μισή κρέμα πάνω στο ένα φύλλο και την άλλη μισή στο άλλο. Μοιράζουμε στα δύο φύλλα τα κομματάκια ανανά ώστε να απλωθούν σε όλη την επιφάνεια. Τυλίγουμε το κάθε φύλλο σε σφιχτό ρολό. Στη συνέχεια κόβουμε τα ρολά κάθετα σε ροδέλες πάχους περίπου 1,5 εκατοστό. Τοποθετούμε τις ροδέλες σε ταψί στο οποίο έχουμε απλώσει αντικολλητικό χαρτί, προσέχοντας όσο γίνεται να διατηρούν το στρογγυλό τους σχήμα. Με ένα πινέλο περνάμε την κάθε ροδέλα με ασπράδι αυγού, το οποίο έχουμε προηγουμένως χτυπήσει καλά. Πασπαλίζουμε το κάθε στρούντελ με κανέλλα και καστανή ζάχαρη. Βάζουμε τα ταψιά στο φούρνο στους 120 βαθμούς και ψήνουμε μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν ελαφρά. Γίνονται γύρω στα 25 κομμάτια.

Πηγή: neadiatrofis.gr