Καυστικά σχολιάζουν οι ιδιώτες γιατροί τη φερόμενη απόφαση της κυβέρνησης να τους δώσει ένα επίδομα των 600 ευρώ.

Κι αυτό τη στιγμή που σε λίγο καιρό από τώρα οι ίδιοι θα κληθούν να πάρουν στις πλάτες τους τη μάχη με τον κορωνοιό για να δώσουν μια ανάσα στο δημόσιο σύστημα υγείας που ήδη έχει ξεκινήσει να πιέζεται. 

Αρκετοί από τους γιατρούς μιλούν για υποβάθμιση του επαγγέλματος τους εκ μέρους της κυβέρνησης και του υπουργείου Υγείας, αλλά και μία απαξίωση στο λειτούργημα τους. 

Από την άλλη τονίζουν ότι δεν υπάρχει καμία βοήθεια στο θέμα της προμήθειας του απαραίτητου υγειονομικού υλικού παρόλο που το κράτος τους ζητάει να μπουν και αυτοί στη μάχη κατά του κορωνοϊού. 

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες τα 600 ευρώ που είναι να δοθούν από την κυβέρνηση δεν θα είναι σε μορφή χρήματος, αλλά σε μορφή υπηρεσιών, να συμμετάσχουν δηλαδή σε σεμινάριο επιμόρφωσης χωρίς οι ίδιοι να πληρώσουν. 

Οι περισσότεροι βέβαια από αυτούς δεν πρόκειται να δεχθούν για λόγους αξιοπρέπειας όπως τονίζουν το επίδομα, όμως θα συνεχίσουν τις προετοιμασίες τους για να μπουν στο μάχη με τον αόρατο εχθρό, όταν τους ζητηθεί, ως ύψιστο καθήκον τους σε αυτές τις δύσκολες στιγμές που περνάει η χώρα. 

Όσο για τα 600 ευρώ του σεμιναρίου επιμόρφωσης; Το επιστρέφουν πίσω στο κράτος για να ενισχύσει το δημόσιο σύστημα υγείας και τα νοσοκομεία της χώρας τώρα που το έχουν ανάγκη.

Το μήνυμα που έχουν αναρτήσει οι περισσότεροι στους λογαριασμούς τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι ξεκάθαρο και το κείμενο έχει ως εξής: 

Η ατομική μου ευθύνη ως πολίτη και ως ιατρού, μου επιβάλλει να αρνηθώ τη συμμετοχή - συνενοχή μου στο επίδομα επιμόρφωσης των 600 ευρώ και εξουσιοδοτώ το Υπουργείο να διαθέσει το ποσό που μου αντιστοιχεί, στην ενίσχυση του αγώνα των υγειονομικών και των Νοσοκομείων της χώρας, στον αγώνα κατά της πανδημίας.