Ο Γραμματέας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, μίλησε στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο» για τις δυσκολίες που πρόκειται να αντιμετωπίσουμε μετά το πέρας της υγειονομικής κρίσης, αλλά και για τις κινήσεις της κυβέρνησης ως προς τη διαχείρισή της.

«Είναι λάθος συνταγή να υποστηρίζονται οι επιχειρήσεις και όχι οι εργαζόμενοι», υποστήριξε ο κ. Σκουρλέτης και τόνισε πως έχει σημασία να σώσουμε όσο το δυνατόν περισσότερες θέσεις εργασίας και όσο το δυνατόν περισσότερες επιχειρήσεις μικρές και μεγάλες.

Διαφωνεί με την κυβέρνηση στην πολιτική περί οικονομίας καυσίμων προκειμένου να χρησιμοποιηθούν όταν περάσει η κρίση, καθώς, όπως υποστήριξε υπάρχουν τρία είδη καυσίμων που μπορεί να αξιοποιήσει η χώρα. Τους εθνικούς πόρους, ό,τι μπορούμε να αντλήσουμε από τους ευρωπαϊκούς χώρους στο πλαίσιο της πιστωτικής χαλάρωσης, αλλά και το μαξιλαράκι των 37 δισ. που εξασφάλισε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

«Πρέπει να έχουμε ένα εμπροσθοβαρές μείγμα μέτρων για να σώσουμε επιχειρήσεις και θέσεις εργασίας» δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Τα ήδη υπάρχοντα καύσιμα πρέπει να χρησιμοποιηθούν για τη θωράκιση της χώρας και της αξιοπιστίας της», συμπλήρωσε.

Μιλώντας για τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε πως αυτή προσδιορίζεται από τη θέση της αντιπολίτευσης με έναν δυναμικό, τεκμηριωμένο και αξιόπιστο τρόπο και χαρακτηρίζεται από ρεαλισμό και αποφασιστικότητα.

Για τη στάση της Ευρώπης, υποστήριξε πως «η αδυναμία της να πάρει μια τολμηρή απόφαση γύρω από την ανάγκη έκδοσης ευρωομολόγου αγγίζει τον πυρήνα της ύπαρξής της, αν συνεχίσει έτσι πιθανόν να μην υπάρχει σε λίγο καιρό».

«Θα χρειαστούν λύσεις και σκέψεις που θα είναι εντελώς καινούριες, πρέπει να υπερβούμε τον εαυτό μας», συμπλήρωσε.