Ο κληρικός της Μητροπόλεως Πατρών Αναστάσιος Γκοτσόπουλος, με κείμενό του στο διαδίκτυο, στις 17 Μαρτίου 2020,  επιτέθηκε με πρωτοφανή σφοδρότητα τόσο στην ηγεσία της Εκκλησίας της Ελλάδος όσο και στην Ελληνική Κυβέρνηση, με αφορμή την αναστολή της κανονικής λειτουργίας των ναών λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. 

Έγραψε επί λέξει, μεταξύ άλλων: 

«Αυτό που δεν τόλμησε η Τουρκοκρατία το τολμά η δημοκρατικά εκλεγμένη ελληνική κυβέρνηση τη ανοχή, αν όχι τη συμπράξει, της εκκλησιαστικής ηγεσίας. 
Είναι φοβερό πώς ξεφτιλίζει ο διάβολος: Άφησε την ΔΙΣ να αυτοαναιρεθεί ως εκκλησιαστική ηγεσία και να χάσει την εκτίμηση των πιστών με την ντροπιαστική χθεσινή απόφασή της και μετά δεν του έφτανε αυτό, αλλά θέλησε να την εξουθενώσει τελείως στα μάτια όλων των πολιτών με την κυβερνητική απαγόρευση! 
Βέβαια, για να είμαι ειλικρινής: τι περιμέναμε από μια εκκλησιαστική ηγεσία η οποία αυτοαναιρέθηκε (περιφρονώντας το συνοδικό θεσμό και σχετικοποιώντας την έννοια της Εκκλησίας ως Σώματος Χριστού) αποδεχόμενη την Σύνοδο της Κρήτης και μετά υπακούοντας στα κελεύσματα των εγχωρίων και μη πολιτικών προσέβαλε την Αποστολική Διαδοχή, δηλ. τον πυρήνα του Μυστηρίου της (Αρχ)Ιερωσύνης (αναγνωρίζοντας τους αυτοχειροτόνητους σχισματικούς και τσαρλατάνους Ουκρανούς ως επισκόπους του Χριστού και διαδόχους των Αποστόλων); Το επόμενο σκαλί στον κατήφορο ήταν αναμενόμενο: η προσβολή του πυρήνα της εκκλησιαστικής ζωής: του ίδιου του Μυστηρίου της Θ. Ευχαριστίας! 
Η εκκλησιαστική ηγεσία απολαμβάνει τα επίχειρα των επιλογών της: κολακείες από τους αντίχριστους και απαξίωση από τους λίγους, ελάχιστους πιστούς! 

Κρίμα! Θλίψη! Απογοήτευση! και δυστυχώς η τραγική βεβαιότητα ότι δεν είμαστε ακόμη στον πάτο…». 
Το παραπάνω κείμενο του κληρικού Αναστάσιου Γκοτσόπουλου ήταν συνοδευτικό μιας κοινοποίησης τριών κειμένων "ποιμαντικής αγωνίας και πόνου κόντρα στην αντίθεη και αντίχριστη πολιτική και πρακτική εκκλησιαστικών και πολιτικών αρχόντων, τα οποία ενθέρμως προσυπογράφω.", έγραψε ο κληρικός Α. Γκοτσόπουλος και μας αποκάλυψε τον συντάκτη: "Είναι του αγαπητού π. Παύλου Καλλίκα, εφημερίου του Ι. Ν. Παναγίας Ιλαριωτίσσης Ποταμού Κυθήρων."

Επομένως ο κληρικός της Πάτρας προσυπέγραψε αυτά τα εμπρηστικά του κληρικού των Κυθήρων:
"Δεν πάει άλλο ... Ιερείς ξεσηκωθείτε ... Λαϊκοί αντισταθείτε… Ορθόδοξοι Έλληνες Ιερείς ξεσηκωθείτε και αντισταθείτε, Θέλουν οι κρατικοί να μας κλείσουν τις Εκκλησιές. Αγαπητοι παπάδες ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΥΜΕ. ΚΡΑΤΗΣΤΕ ΤΙΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΙΚΡΑ ΖΥΜΗ. ΕΦΗΜΕΡΕΥΕΤΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΝΑ ΠΙΣΤΟ. ΤΩΡΑ ΕΧΕΙ ΠΙΟΤΕΡΗ ΑΞΙΑ Η ΙΕΡΩΣΥΝΗ ΣΑΣ. ΤΙΜΕΙΣΤΕ ΤΗΝ. ΜΗ ΦΟΒΗΘΕΙΤΕ ΣΕ ΑΠΕΙΛΕΣ. ΚΑΙ Ο ΘΕΟΣ ΜΕΘ’ ΗΜΩΝ."
Επομένως ήταν προδιαγεγραμμένη η παρακοή στο νόμο της Πολιτείας του κληρικού της Μητροπόλεως Πατρών Αναστάσιου Γκοτσόπουλου. Την είχε οιονεί προαναγγείλει. Και την ...κρέμασε και σε μια ταμπέλα στο ναό του, η οποία αρχίζει με τα εξής ειρωνικά για την απόφαση της Κυβέρνησης:

"για το καλό μας"
οι "ευσεβείς και φιλόχριστοι άρχοντες"¨
έκλεισαν τις εκκλησίες
διότι είναι, λέει, δημόσιος κίνδυνος!"
Επομένως, "εν γνώσει φρενών και προαιρέσει" λειτούργησε του Ευαγγελισμού.
Και αφού έχουν προηγηθεί όλα τα παραπάνω, τώρα το παίζει και θύμα! Και δηλώνει ένα από "τα πολλά θύματα της σύγχρονης ανθρωποφαγίας στο βωμό της τηλεθέασης και των “like”."

Το έχουμε ξαναγράψει: 

Την αποκλειστική ευθύνη για την εξακολουθητικά προκλητική δημόσια στάση του φέρει ακέραιη ο μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομος, ο οποίος τον διατηρεί στην θέση του.
Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα ο μητροπολίτης Πατρών δήλωσε ότι "έγιναν αυστηρές συστάσεις σε όσους λειτούργησαν την Τετάρτη, εν αγνοία της Μητρόπολης. Από εκεί και πέρα ας επιληφθούν οι αρμόδιες Αρχές, αν κάποιοι συνεχίσουν να ενεργούν αυτόβουλα".

Που σημαίνει ότι ο μητροπολίτης παραδέχεται ότι λειτούργησαν και άλλοι του Ευαγγελισμού στην Πάτρα με κόσμο - όχι μόνο ο Α. Γκοτσόπουλος - και προς τους οποίους έκανε "συστάσεις". Και από κει και πέρα αφήνει - ο τάχα ποιμενάρχης - το θέμα στις "αρμόδιες [κρατικές] Αρχές"!
Αξιοθρήνητος!