Μπορεί τα μέτρα να έχουν εφαρμοστεί στο σύνολο τους και ο κόσμος της Πάτρας να έχει συμμορφωθεί με αυτά, ειδικότερα μετά την απαγόρευση της κυκλοφορίας και των άσκοπων μετακινήσεων, όμως στις λαϊκές αγορές η κατάσταση προβληματίζει. 

Οι διαγραμμίσεις και οι πάγκοι με απόσταση πέντε μέτρων ο ένας από τον άλλον, όπως απαιτείται πλέον από τους κανονισμούς, εφαρμόζονται στο ακέραιο, όμως αυτό μάλλον δεν αρκεί από μόνο του για να σταματήσει τις συναθροίσεις. 

Την Πέμπτη για παράδειγμα στη λαϊκή αγορά της Αγίας Σοφίας ο κόσμος από τις 10 και μετά το πρωί ήταν αρκετός, με τους περισσότερους από αυτούς να είναι ηλικιωμένοι που ωστόσο φορούσαν μάσκες και γάντια. 

Ίδιο περίπου το σκηνικό και στη λαϊκή αγορά των Προσφυγικών την Παρασκευή. Υπάρχει ακόμα συνάθροιση στις λαϊκές παρόλο που τα μέτρα τηρούνται από όλους σχεδόν τους επαγγελματίες μικροπωλητές. 

Στις λαϊκές συμμετέχουν πλέον μόνο οι παραγωγοί και οι έμποροι τροφίμων. Θυμίζουμε ότι βρισκόμαστε στην πιο κρίσιμη περίοδο της μάχης που όλοι μας δίνουμε κατά του κορωνοϊού. 

(Η φωτογραφία είναι από το facebook από τη λαϊκή αγορά της Αγίας Σοφίας).