Τους κινδύνους που εγκυμονούν τα μακριά νύχια εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού υπογραμμίζει μια ειδικός ομορφιάς και αισθητικής.

Η Δρ. Ελίζαμπεθ Ντάνσει, μιλώντας στο Femail, υποστήριξε ότι μύκητες και βακτήρια εύκολα προσκολλώνται κάτω από τα νύχια με αποτέλεσμα να μεταφέρονται στο πρόσωπό σας, όταν το αγγίζετε, το στόμα, σε άλλους ανθρώπους και αντικείμενα. «Τα μεγάλα νύχια, τα βερνίκια και το υλικό επιμήκυνσης νυχιών ήταν πάντα ένα μεγάλο όχι για όσους ήθελαν πεντακάθαρα χέρια, όπως γιατρούς, νοσοκόμους, θεραπευτές, μαγείρισσες, μητέρες. Τα μικρόβια, οι μύκητες και ιοί (συμπεριλαμβανομένου του κορωνοϊού), μπορούν να φωλιάσουν κάτω από τα νύχια και να μεταφερθούν σε ό,τι αγγίζετε. Απλώς, δεν μπορείτε να δείτε τη βρωμιά που βρίσκεται κάτω», αναφέρει.

Ο Δρ. Chike Emeagi, Ιατρικός Διευθυντής της Κλινικής Αισθητικής του Hampstead και της Clinic Dr Chike, δήλωσε στο Femail ότι το ιδανικό μήκος είναι ακριβώς πάνω από το δάχτυλο, «σύριζα». Η προειδοποίηση ήρθε μετά τη δήλωση μιας νοσοκόμας, που έγινε viral, ότι τα μακριά νύχια αποτελούν έναν από τους ταχύτερους τρόπους μετάδοσης του κορωνοϊού.«Μεταξύ όλων των οδηγιών για το πλύσιμο των χεριών και τις προτάσεις για τραγούδια 20 δευτερολέπτων, δεν έχω δει κανέναν να σημειώνει ότι είναι αδύνατο να πλένεις τα χέρια σου σωστά αν τα νύχια σου είναι μακρά», έγραφε η γυναίκα.

«Η ασθένεια μπορεί να μεταδοθεί μέσω ψεύτικων νυχιών, με τρόπο παρόμοιο με την αφή, αλλά αυτός είναι ένας από τους τρόπους με τους οποίους μπορεί να μεταφερθεί», αναφέρει η νοσηλεύτρια Αμπιγκειλ Μορινκίο σχετικά με τον κορωνοϊό.

Κορωνοϊός: Μην τρώτε τα νύχια σας

Ο Purvi Parikh, ειδικός αλλεργιών και λοιμωδών νοσημάτων στο Ιατρικό Κέντρο Langone του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης, προειδοποίησε ότι και όσοι τρώνε τα νύχια τους αυξάνουν σημαντικά τον κίνδυνο να νοσήσουν από κορωνοϊό. Οπως ενημέρωσε, όλα τα είδη βακτηρίων, ιών και ρύπων μπορούν να μαζευτούν κάτω από τα νύχια - και αυτό μπορεί στη συνέχεια να μεταφερθεί στο στόμα σας όταν δαγκώνετε τα νύχια, ιδιαίτερα αν δεν πλένετε ή καθαρίζετε σωστά τα χέρια σας.

«Κάθε φορά που αγγίζετε το πρόσωπό σας - ειδικά το στόμα, τη μύτη και τα μάτια σας - μεταφέρετε όλα αυτά τα μικρόβια. Και μπορείτε να αρρωστήσετε», είπε στο The Cut. Πρόσθεσε, δε, ότι τα μικρόβια που πηγαίνουν κατευθείαν στο στόμα σας είναι «ο ευκολότερος τρόπος για να κολλήσετε οποιαδήποτε μόλυνση».

«Υπάρχουν τόσες πολλές λοιμώξεις που υπάρχουν αυτή την εποχή του χρόνου, από βακτήρια, ιούς μέχρι γρίπη. Αλλά πάνω απ’ όλα αυτά, δεδομένου ότι έχουμε τώρα αντιμετωπίζουμε τον κορωνοϊό, υπάρχει ακόμα ένας λόγος να μην τρώτε τα νύχια σας».