Συστατικά

Για τη βάση θα χρειαστείς

4-5 μεγάλα αχλάδια
50 γρ. βούτυρο
100 γρ. καστανή ζάχαρη
1 βανίλια

Για το κέικ θα χρειαστείς

250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
220 γρ. ζάχαρη
2 κ. σ. μπέικιν πάουντερ
220 γρ γιαούρτι στραγγιστό
3 αυγά
2 βανίλιες
125 ml ηλιέλαιο
αλάτι

Τρόπος Μαγειρέματος

Αρχικά προθερμαίνεις το φούρνο στους 180 βαθμούς
Βουτυρώνεις το ταψί ή την φόρμα και απλώνεις αντικολλητικό χαρτί
Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζεις 50 γρ βούτυρο, περιμένεις να λιώσει και προσθέτεις την καστανή ζάχαρη και τη τη βανίλια
Ανακατεύεις καλά μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα
Αδειάζεις το μείγμα στη φόρμα
Καθαρίζεις τα αχλάδια, κρατώντας ένα στην άκρη και τα κόβεις σε φέτες
Βάζεις τις φέτες στη βάση που έχεις βάλεις στο ταψί, την μία κοντά στην άλλη
Τώρα ήρθε η στιγμή να ετοιμάσεις το κέικ
Ρίχνεις σε ένα μεγάλο μπολ το αλεύρι, τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και τη σκόνη βανίλιας
Σε ένα δεύτερο μπολ ρίχνεις το γιαούρτι, τα αυγά και το λάδι και ανακατεύεις καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν
Προσθέτεις σε αυτό το μπολ τα υλικά από το πρώτο και ανακατεύεις καλά με μια ξύλινη κουτάλα
Καθαρίζεις το αχλάδι που είχες αφήσει στην άκρη και το κόβουμε σε κύβους, τους ρίχνεις στο μπολ και ανακατεύεις
Ρίχνεις το μείγμα ομοιόμορφα στη φόρμα και το ισιώνεις με μια σπάτουλα
Βάζεις την πίτα στο φούρνο και ψήνεις για 1 περίπου ώρα
Την αφαιρείς και την αφήνεις να κρυώσεις πριν σερβίρεις

Πηγή: tlife.gr