Πέρα από τους πέντε γιατρούς του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείο του Ρίου θετικός στο τεστ του κορωνοιού βγήκε και ένας γιατρός που προέρχεται από τον Πύργο. 

Το γεγονός αυτό ανεβάσει τον αριθμό των εργαζομένων στον χώρο της δημόσιας υγείας της περιοχής που έχουν προσβληθεί από τον κορωνοιό, το τελευταίο 24ώρο, στους έξι. Οι γιατροί αυτοί είχαν εμφανίσει μια ελαφρά συμπτωματολογία και έχοντας έρθει σε επαφή με ασθενείς έκαναν το τεστ. 

Σύμφωνα με πληροφορίες στην ίδια διαδικασία προχώρησαν το απόγευμα της Τρίτης πάνω από εφτά εργαζόμενοι από το νοσοκομείο, συμπεριλαμβανομένου και του γιατρού από τον Πύργο. Από αυτούς οι έξι βγήκαν θετικοί (4 ειδικευόμενοι και 2 ειδικευμένοι).

Υπάρχουν επίσης  πληροφορίες και για τρία ακόμα άτομα, δύο νοσηλεύτριες και έναν ειδικευόμενο γιατρό, χωρίς όμως αυτές να έχουν επιβεβαιωθεί. Αν επιβεβαιωθούν μιλάμε για εννιά άτομα στο σύνολο, 7 γιατρούς και 2 νοσηλεύτριες. 

Όλοι τους σχεδόν προέρχονται από το Παθολογικό Τμήμα, το τμήμα δηλαδή του νοσοκομείου που εκτέθηκε από την πρώτη μέρα στον κορωνοιό και από το οποίο προέρχονταν το μεγαλύτερο μέρος των εργαζομένων που ήταν είχε βγει σε καραντίνα. 

Έχουν έρθει σε επαφή και με άλλα τμήματα και το γεγονός αυτό προκαλεί ανησυχία. Ωστόσο, είναι αναμενόμενο από ένα σημείο και μετά να αρρωστήσουν εργαζόμενοι ενός νοσοκομείου που πρωτοστατεί στη μάχη από  την αρχή. 

Ήδη από τον χώρο της υγείας νοσούσαν ένας γιατρός και δύο νοσηλεύτριες, ενώ τις πρώτες μέρες, (τότε που ήταν ακόμα στη ζωή ο 67χρονος καθηγητής από την Αμαλιάδα) είχε νοσήσει και μία ακόμα νοσοκόμα του Ρίου που πλέον έχει αναρρώσει.