Οι αρνητικές συνέπειες του κορωνοϊού αυξάνονται καθημερινώς και μία νέα είδηση από το NBA, και όχι μόνο, ήρθε να… ταράξει τα νερά.

Πιο συγκεκριμένα, ο δισεκατομμυριούχος ιδιοκτήτης των Χιούστον Ρόκετς, Τίλμαν Φερτίτα, πήρε την απόφαση να θέσει σε διαθεσιμότητα 40.000 υπαλλήλους του σε ξενοδοχεία, εστιατόρια και καζίνο, τα οποία είναι ιδιοκτησίας του.

Ο Φερτίτα έθεσε σε διαθεσιμότητα συνολικά το 70% των υπαλλήλων του και πολλοί πιστεύουν πως αυτό είναι μέτρο πίεση προς την κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ, για να επαναλειτουργήσουν οι επιχειρήσεις του σε ποσοστό 30 με 40%.

«Αυτή τη στιγμή, απλά δεν κάνουμε τίποτα. Είναι σκληρό αυτό που συμβαίνει για πολλές οικογένειες, όμως πρέπει να επιβιώσουμε, διαφορετικά θα καταστραφούν οι επιχειρήσεις μας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Φερτίτα.

Αξίζει να σημειωθεί πως η συνολική περιουσία του Φερτίτα ανέρχεται στα 4,9 δισ. δολάρια, ενώ μεγάλη ζημιά αναμένεται να υποστεί και με το «λουκέτο» που έχει μπει στο NBA, με τη συνολική ζημιά για όλους να ανέρχεται σε 1 δισ. περίπου.