Ακόμα πιο αυστηρούς ελέγχους θα εφαρμόσει η αστυνομία στο μέτρο της απαγόρευσης της κυκλοφορίας τις επόμενες ημέρες, έχοντας πάρει σχετικές εντολές από το αρμόδιο υπουργείο, καθώς βρισκόμαστε στο διάστημα που σύμφωνα με τους ειδικούς ο κορωνοϊός θα δείξει τα δόντια του και θα γίνει πιο επιθετικός. 

Είναι γεγονός ότι το σύνολο των Πατρινών έχει συμμορφωθεί με το μέτρο της απαγόρευσης ή έστω και του περιορισμού των άσκοπων μετακινήσεων.

Υπάρχουν, όμως, σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν φτάσει στα γραφεία της ΕΛ.ΑΣ. ορισμένοι συμπολίτες που έχοντας μία κόλλα χαρτί γράφοντας τα στοιχεία τους και βάζοντας την υπογραφή τους, κυκλοφορούν πιο συχνά από μία ή ακόμα και δύο φορές τη μέρα.

Το χαρτί αυτό ισχύει εφόσον εκεί υπάρχει αναλυτικά η αιτία της μετακίνησης και είναι μόνο για μία φορά και όχι για διπλή ή τριπλή χρήση. Μάλιστα οι ίδιες πληροφορίες λένε ότι οι συμπολίτες αυτοί είναι κυρίως ηλικιωμένοι που δεν γνωρίζουν τη χρήση του διαδικτύου, αλλά και του sms. 

Kάτι που κάνει πιο αναγκαία την παρέμβαση της αστυνομίας προκειμένου να προστατεύσει αυτούς τους ανθρώπους που βρίσκονται στις ευπαθείς ομάδες. Ήδη πάντως έχουν πέσει κάποια πρόστιμα στην Πάτρα. 

Στόχος της ΕΛ.ΑΣ. είναι να επιτευχθεί ακόμα περισσότερο ο περιορισμός των μετακινήσεων τουλάχιστον για τις δύο επόμενες εβδομάδες, όπου ο ιός θα είναι σε έξαρση. Με λίγα λόγια βρισκόμαστε σε μία κομβική φάση στη μάχη που δίνεται με τον κορωνοϊό.