Ο Τάσος Σταυρογιαννόπουλος, Πρόεδρος Συλλόγου Δ/Ν Πάτρας και Αιρετός Π.Υ.Σ.Π.Ε. Αχαΐας, στο μήνυμά του αναφέρει τα εξής:

"Σήμερα η Ελλάδα γιορτάζει απ’ άκρη σ’ άκρη. Η Ελληνική Επανάσταση του 1821 αποτελεί ένα από τα σπουδαιότερα γεγονότα της παγκόσμιας ιστορίας. Ωστόσο, οι πρωτόγνωρες και ιδιαίτερες στιγμές που ζει σήμερα η παγκόσμια κοινότητα, εξαιτίας της απειλής της δημόσιας υγείας, δεν επιτρέπουν εκδηλώσεις, γιορτές και παρελάσεις. Αυτό σε καμία περίπτωση δε μειώνει την εθνική μας υπερηφάνεια, τη σφυρηλάτηση της ιστορικής μνήμης, την εδραίωση της διδαχής και την τόνωση της αυτοπεποίθησης και της εθνικής ανάτασης.

Οι προγονοί μας κλήθηκαν από το χρέος προς την πατρίδα να την υπερασπίσουν θυσιάζοντας τους εαυτούς τους για την ελευθερία. Σήμερα καλούμαστε εμείς πάλι από το ίδιο χρέος με τη στάση μας και την ευθύνη μας να διαφυλάξουμε και να υπερασπίσουμε τη δημόσια υγεία.

«Αυτό το λόγο θα σας πω, δεν έχω άλλο κανένα, μεθύστε με τ’ αθάνατο κρασί του Εικοσιένα», έγραψε ο Κωστής Παλαμάς με το ξεκίνημα του ελληνοϊταλικού πολέμου. Αυτά τα λόγια  συμπυκνώνουν το νόημα της σημερινής ημέρας και το χρέος όλων προς την πατρίδα. Χρόνια πολλά Ελλάδα"!