Ο κορωνοϊός, ο “αιφνιδιασμός” και η “οικονομική καταιγίδα” από την επιδημία...

Η εκπομπή "Special Report" ταξίδεψε στην “πρώτη πηγή” στη χώρα μας, στη δυτική Ελλάδα, ενώ με τη βοήθεια ειδικών και κυβερνητικών στελεχών επιχειρεί να “υπολογίσει” τον βαρύ οικονομικό αντίκτυπο.

Στις 12 Μαρτίου, ο πρώτος Έλληνας πολίτης έχασε τη μάχη με τον κορωνοϊό. Ήταν ένας άνδρας 66 ετών, ο οποίος είχε μόλις γυρίσει στη χώρα από ταξίδι στους Αγίους Τόπους. Σαράντα έξι συνταξιδιώτες του βρέθηκαν θετικοί στον φονικό ιό. Πόσο «θωρακισμένη» ήταν η Ελλάδα για να αντιμετωπίσει αυτόν τον αόρατο εχθρό που απειλεί να τινάξει στον αέρα τα υγειονομικά συστήματα, ακόμη και των πιο προηγμένων κρατών;

Ο Αντώνης Φουρλής και η κάμερα του «Special Report» ήρθαν στην Πάτρα, όπου «ιχνηλάτησαν» τα βήματα που ακολουθήθηκαν από το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που κλήθηκε να αντιμετωπίσει αυτό το πρώτο εξαιρετικά σοβαρό κρούσμα.

Η εκπομπή, επίσης, βρέθηκε στην περιοχή της Αμαλιάδας, όπου συνεργεία καθαρισμού πραγματοποίησαν απολυμάνσεις ακόμη και στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, προσπαθώντας να προφυλάξουν τους κατοίκους.

Δείτε ολόκληρη την εκπομπή εδώ.