Η Ελλάδα γιορτάζει, τα σχολεία είναι κλειστά, όμως ίσως είναι περισσότερο ανάγκη από ποτέ να αισθανθούμε μια εθνική ανάταση, στη δύσκολη περίοδο που περνάει η χώρα εξαιτίας του κορωνοϊού. 

Η ανάταση αυτή μπορεί να έρθει μέσα από την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο, ένα καλύτερο μέλλον, δηλαδή μέσα από τη νέα γενιά, τα σημερινά παιδιά που θα είναι οι αυριανοί πολίτες και που αυτές τις μέρες μένουν σπίτι. 

Τα σχολεία παραμένουν κλειστά, όμως η ελπίδα είναι πάντοτε ανοικτή και έτσι η ζωγραφιά του Γιώργου Κατσίποδα στο 33ο Δημοτικό Σχολείο της Πάτρας, ίσως μοιάζει πιο επίκαιρη από ποτέ. 

Με αυτόν τον τρόπο ο συνταξιούχος σούπερ παππούς εθελοντής της Πάτρας που δεν έχει αφήσει σχολείο για σχολείο της πόλης χωρίς χρώματα και ζωγραφιές, θέλησε να ευχηθεί στον κόσμο "Χρόνια Πολλά". 

Η Ελλάδα γιορτάζει διπλά σήμερα. Την Επανάσταση του '21 και τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου. Οι ελπίδες για να μπορέσει η Ελλάδα να βγει όρθια από τον πόλεμο με αυτόν τον αόρατο εχθρό τετραπλασιάζονται. 

Τα μηνύματα και των δύο γιορτών είναι πιο επίκαιρα από ποτέ για τις μέρες που ζούμε. Το λέει άλλωστε και ετυμολογία της λέξης του Ευαγγελισμού. Ευ + αγγελία: Έρχονται δηλαδή χαρούμενες ειδήσεις που θα κερδίσουν τη σκοτεινιά. 

Μια μέρα που θα μπορούσε να μείνει στην ιστορία ως η αφετηρία της νίκης και της θεραπείας. Ας την κάνουμε.