Η βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ, Χριστίνα Αλεξοπούλου, σε δήλωσή της για την 25η Μαρτίου, αναφέρει τα εξής:

Το 1821, χωρίς υλικά μέσα, χωρίς συμμάχους, με μόνο εφόδιο την δίψα για την Ελευθερία, μια χούφτα άνθρωποι αποφάσισαν πως είχε φτάσει η ώρα να αποταχθεί ο τουρκικός ζυγός. 

Εδώ, στα χώματα της Αχαΐας, στην Αγία Λαύρα, στα Καλάβρυτα, στη Βοστίτσα, ο Παλαιών Πατρών Γερμανός, ως Ιεράρχης εκφραστής της ομόνοιας του Έθνους, έδωσε το επίσημο λάκτισμα για την εκκίνηση της Εθνικής Προσπάθειας. 

199 χρόνια μετά, από τα ίδια ακριβώς μέρη, πρέπει να ξεκινήσει η Νέα Εθνική Προσπάθεια, όχι για την απελευθέρωση αυτή τη φορά, αλλά για την Εθνική Επιβίωση. Όπως τότε οι πρόγονοί μας υπήρξαν οι μπροστάρηδες του Αγώνα, έτσι και σήμερα εμείς, πρέπει να γίνουμε η οδηγοί του. 

Με μία τριπλή κρίση, μεταναστευτικό, υγειονομικό πρόβλημα, και πλέον οικονομική ακινησία, η προσπάθεια δεν θα είναι εύκολη. Όμως πάντα, όταν τα πράγματα είναι δύσκολα, οι Έλληνες ενώνονται και νικούν. Και πλέον, η ενότητα του Λαού μας μπροστά στα προβλήματα, είναι εμφανής σε όλους. 

Τιμούμε, θυμόμαστε και εμπνεόμαστε από τον Αγώνα του 1821, 199 χρόνια μετά. Θα φανούμε αντάξιοι και θα γιορτάσουμε τα 200 χρόνια, ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ. 

Ψηλά τις σημαίες, ψηλά τις καρδιές.