Λιμνοθάλασσα Μεσολογγίου... ένας «μαγικός» κόσμος απλώνεται μπροστά στα μάτια του επισκέπτη, στις παρυφές μιας «ιερής» πολιτείας, πάνω στον φυσικό καμβά ενός πλούσιου και ζωντανού υγρότοπου, από τους μεγαλύτερους της Μεσογείου!

Μέσα στην λιμνοθάλασσα υπάρχει η νησίδα Κλείσοβα, ένα ιδιαίτερο για το φυσικό του κάλλος αλλά και την ιστορία του νησάκι!

Μικρό σε έκταση στη μέση της Λιμνοθάλασσας της Κλείσοβας με ένα εκκλησάκι και κάποια ασήμαντα οχυρωματικά έργα που διαδραμάτισε όμως πολύ σημαντικό ρόλο κατά την πολιορκία του Μεσολογγίου.

Συνεπώς η ιστορική του αξία είναι αναμφισβήτητη. Γνωστή είναι η περίφημη Μάχη της Κλείσοβας, μια εκ των επικότερων μαχών της Ελληνικής Ιστορίας, που έγινε ανήμερα της 25ης Μαρτίου 1826.

Η αναπαράσταση της Μάχης της Κλείσοβας λαμβάνει χώρο στο ομώνυμο νησάκι της λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου, κάθε τον μήνα Μάρτιο, συνήθως λίγες ημέρες μετά τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου.

Αισθητικά το νησάκι αυτό συνδέεται άμεσα με το γύρω γαλήνιο τοπίο της λιμνοθάλασσας, μιας από τις τρεις που απαρτίζουν το σύμπλεγμα λιμνοθαλασσών Μεσολογγίου-Αιτωλικού.

Το drone του Κώστα Γκέρτζου πέταξε πάνω από την νησίδα Κλείσοβα στη λιμνοθάλασσα Μεσολογγίου και μας χαρίζει υπέροχες εικόνες από έναν υδροβιότοπο απίστευτα όμορφο...


ΝΗΣΙΔΑ ΚΛΕΙΣΟΒΑ, ΛΙΜΝΟΘΑΛΑΣΣΑ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ (DRONE). KLISOVA ISLET AERIAL VIEW, MESSOLONGHI, GREECE.