Ο Δήμος Πατρέων με την αρμόδια Υπηρεσία μας, λαμβάνοντας υπόψη τις οδηγίες της αρμόδιας ιατρικής κοινότητας της χώρας μας, έχει προχωρήσει σε σειρά μέτρων λειτουργίας των λαϊκών αγορών, για την αποφυγή εξάπλωσης της πανδημίας του κορωνοϊού.

"Σε συνεργασία των Υπηρεσιών μας και των Επαγγελματικών Συλλόγων που δραστηριοποιούνται στις λαϊκές αγορές, έχουμε κάνει και συνεχίζουμε την οριοθέτηση και διαγράμμιση για κάθε πάγκο, σε κάθε δρόμο που πραγματοποιείται η αγορά, τηρώντας την απόσταση των 5 μέτρων μεταξύ αυτών.

Καλούμε τους συμπολίτες μας που προσέρχονται στις λαϊκές, να παίρνουν τα απαραίτητα μέτρα προστασίας που οφείλουμε όλοι να παίρνουμε, να κρατούν αποστάσεις από τους άλλους συναλλασσόμενους. Οι επαγγελματίες, με υψηλό αίσθημα ευθύνης μέσω των Συλλόγων τους, μειώνουν εκ περιτροπής τον αριθμό των συμμετεχόντων παραγωγών και επαγγελματιών σε κάθε λαϊκή, εφαρμόζουν τα μέτρα προστασίας.

Παρακαλούμε να αποφεύγεται ο συνωστισμός και ο χρόνος παραμονής στους πάγκους να είναι ο ελάχιστος δυνατός.
Οι μέρες που διανύουμε δεν είναι όπως τον προηγούμενο καιρό για να προχωράμε σε αγορά διαφόρων ειδών, αλλά να προμηθευόμαστε μόνο τα απαραίτητα και να αποχωρούμε.

Οφείλουμε να προστατεύσουμε όλοι τις λαϊκές αγορές, στις οποίες οι πολίτες μπορούν να βρίσκουν τα απαραίτητα τρόφιμα και οπωροκηπευτικά, φρέσκα και σε προσιτές τιμές.", αναφέρει σχετική ανακοίνωση.