Αποφασισμένοι να μην αφήσουν κανένα συνάδελφο τους να κινδυνέψει από έξωση είναι τα μέλη του ΣΚΕΑΝΑ, τόσο το χρονικό διάστημα που τα καταστήματα εστίασης θα είναι κλειστά, όσο και το επόμενο πρώτο διάστημα που θα ακολουθήσει όταν τα μαγαζιά (άγνωστο μέχρι στιγμής) ανοίξουν. 

Ο ΣΚΕΑΝΑ έχει ξεκαθαρίσει από την αρχή ότι σε περίπτωση εξώσεων από ιδιοκτήτες ο σύλλογος θα βρεθεί κοντά στον διωκώμενο συνάδελφό τους, με νομικά μέσα. Το ίδιο και ο Εμπορικός Σύλλογος πολλά από τα μέλη του οποίου αντιμετωπίζουν αυτόν τον εφιάλτη. 

Θυμίζουμε ότι σύμφωνα με τα μέτρα που ανακοινώθηκαν από την κυβέρνηση το 60% του ποσού του ενοικίου θα πληρωθεί από τους επιχειρηματίες, γεγονός που δεν ικανοποιεί απόλυτα τους ίδιους καθώς αυτή τη στιγμή τουλάχιστον με τα μαγαζιά κλειστά δεν έχουν κανένα έσοδο. 

Κατά συνέπεια ακόμα και έτσι είναι δύσκολο να βρεθούν τα χρήματα του ενοικίου που ζητούνται. Ειδικότερα για τα καταστήματα του κέντρου που έχουν υψηλά ενοίκια.  

Οι επαγγελματίες πριν ακόμα κλείσουν τα μαγαζιά είχαν ζητήσει το μέτρο της αναστολής των εξώσεων για όσο χρονικό διάστημα η χώρα βρίσκεται σε αυτή τη πανδημία. Όμως μέχρι ώρας πάνω σε αυτό δεν έχoυν πάρει καμία απάντηση.

Από την άλλη εξώσεις τουλάχιστον για το διάστημα που τα δικαστήρια είναι κλειστά δεν μπορούν να γίνουν. Εξάλλου, η πλειοψηφία των ιδιοκτητών είναι σίγουρο σχεδόν ότι θα δείξει μία στάση κατανόησης και δεν θα προχωρήσει σε τέτοια μέτρα που αν μη τι άλλο δεν ταιριάζουν στο πνεύμα της αλληλεγγύης που θα πρέπει να επιδείξουμε όλοι μας αυτή τη δύσκολη περίοδο που διανύουμε. 

Ωστόσο, οι επαγγελματίες θέλουν μια κατοχύρωση για αυτό και περιμένουν μία τέτοια απόφαση να συμπεριληφθεί στα επόμενα μέτρα της κυβέρνησης.