Σταθερή στη θέση της για το ζήτημα των απολυμάνσεων στους δρόμους και στις πλατείες της Πάτρας δείχνει να είναι η δημοτική αρχή, από την πρώτη μέρα που ξέσπασε το θέμα του κορωνοϊού.

Η θέση αυτή υπογραμμίζει ότι από τη στιγμή που δεν υπάρχουν επιβεβαιωμένα κρούσματα που να έχουν περάσει από ένα μέρος ή κάποιο κοινόχρηστο χώρο της Πάτρας, δεν υπάρχει κανένας λόγος απολύμανσης τους. 

Σύμφωνα με την θέση αυτή η απολύμανση έχει κάποιο νόημα όταν υπάρχουν επιβεβαιωμένα κρούσματα που να έχουν μολύνει τον χώρο, άρα να υπάρχει κίνδυνος και για τους άλλους που έχουν περάσει από εκεί. 

Παρόμοια στάση είχε πάρει η δημοτική αρχή για το θέμα της απολύμανσης των σχολείων προτού αυτά κλείσουν, με τον Κώστα Πελετίδη να είναι σε συνεχή επικοινωνία με τον καθηγητή λοιμωξιολογίας και παθολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών, Χαράλαμπο Γώγο. 

Ωστόσο, σύμφωνα με τα όσα σημειώνει ο εκπρόσωπος του δημάρχου στα ΜΜΕ Ανδρέας Αντωνόπουλος ο καθαρισμός των δρόμων και των κοινόχρηστων χώρων της Πάτρας συνεχίζεται κανονικά, με τα συνεργεία του Δήμου να έχουν προχωρήσει όλο αυτό το διάστημα, σε μία σχολαστική δουλειά σε κάθε σημείο της πόλης. 

Όπως υποστηρίζει ο ίδιος οι εργαζόμενοι καθαριότητας του Δήμου φορούν μάσκες, γάντια και έχουν πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας, έτσι ώστε να μην υπάρξει καμία πιθανότητα διασποράς ή επέκτασης του ιού. 

Η καθαριότητα, στο μεταξύ, συνεχίζεται όλο αυτό το χρονικό διάστημα και στα σχολεία της Πάτρας, με τις σχολικές καθαρίστριες να εργάζονται κανονικά, παρόλο που τα σχολεία είναι κλειστά.  

Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο Δήμος ήδη έχει βγάλει ένα κονδύλι της τάξεως των 50.000 ευρώ για το θέμα της απολύμανσης στα σχολεία, όταν και εφόσον χρειαστεί.