Στην περιοχή της Αιγιάλειας «έπεσαν» τα 2 από τα 33 συνολικά πρόστιμα τα οποία επιβλήθηκαν σε περιοχές της χώρας στο πλαίσιο εφαρμογής κατά την πρώτη ήμερα, λόγω κορωνοϊού , του μέτρου της απαγόρευσης κυκλοφορίας

Τα πρόστιμα επιβλήθηκαν καθώς οι επιβαίνοντες σε Ι.Χ. αυτοκίνητο δεν είχαν σε έντυπη ή ηλεκτρονική μορφή τις απαιτούμενες βεβαιώσεις.

Από τις 6.00 το πρωί της Δευτέρας οπότε και τέθηκε σε ισχύ το μέτρο, αστυνομικοί προχώρησαν σε σαρωτικούς ελέγχους σε όλη τη Δυτική Ελλάδα. Σε όλες τις περιπτώσεις – πλην των 2 προαναφερθέντων – έγιναν συστάσεις , με την αυστηρή προειδοποίηση πως από αύριο Τρίτη θα επιβάλλονται σε όλους πρόστιμα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το πρωί της Δευτέρας «έπεσαν» τα πρώτα τρία πρόστιμα για άσκοπη κυκλοφορία. Επιβλήθηκαν σε δύο οδηγούς και έναν πεζό πολίτη, οι οποίοι εντοπίστηκαν στη διάρκεια αστυνομικών ελέγχων το πρωί της Δευτέρας να κυκλοφορούν σε δρόμους της Λέσβου και της Χίου, χωρίς να έχουν μαζί τους την απαραίτητη έγγραφη βεβαίωση μετάβασης ή την ηλεκτρονική έγκριση μέσω SMS για τη μετακίνησή τους σε κάποιον συγκεκριμένο προορισμό. Τα πρόστιμα, ύψους 150 ευρώ, βεβαιώθηκαν σε έναν πεζό και έναν οδηγό στη Χίο, καθώς σε σε έναν ακόμη οδηγό στη Μυτιλήνη. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο τελευταίος δεν είχε κανένα έγγραφο ενώ στο όχημα που οδηγούσε επέβαιναν περισσότερα άτομα από το επιτρεπόμενο όριο των δύο.

Πρόστιμα, όμως, επιβλήθηκαν και στη Λαμία. Πιο συγκεκριμένα, σε δυο περιπτώσεις επιβλήθηκε πρόστιμο, αφού οι ελεγχόμενοι δεν είχαν μαζί τους κάποιο έγγραφο, που να δικαιολογούσε την μετακίνησή τους. «Πρέπει να καταλάβουμε όλοι μας ότι είναι θέμα διασφάλισης της δημόσιας υγείας και είμαστε εδώ για να προστατέψουμε τους ηλικιωμένους, παππούδες και γιαγιάδες, αλλά και τα παιδιά μας…», τονίζουν αστυνομικοί.
Ακόμη ένα πρόστιμο επιβλήθηκε και στο Ηράκλειο σε έναν πολίτη, ο οποίος δεν είχε μαζί του τα απαραίτητα έγγραφα. Σύμφωνα, πάντως με την Αστυνομία σε όλη την Ελλάδα επιβλήθηκαν 33 πρόστιμα.

Από την Τρίτη μόνο πρόστιμα

Γι’ αυτό και από την Τρίτη οι αστυνομικοί δεν θα κάνουν συστάσεις στους πολίτες αλλά θα επιβάλλουν μόνο πρόστιμα στους πολίτες και τους οδηγούς που δεν θα μπορούν να δικαιολογούν την παρουσία τους έξω. Αυτό, πρακτικά, θα σημαίνει ότι τόσο σε κεντρικά σημεία της πρωτεύουσας αλλά και οπουδήποτε αλλού εντοπιστούν πολίτες που δεν θα φέρουν μαζί τους δικαιολογητικά έγγραφα (αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο) αλλά και υπεύθυνες δηλώσεις, θα πρέπει να πληρώσουν για να συμμορφωθούν με το μέτρο.