Ένας εργαζόμενος στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έχασε τη ζωή του, αφού προσβλήθηκε από τον νέο κοροναϊό.

Ο άνδρας, ηλικίας περίπου 40 ετών, αποτελεί τον πρώτο νεκρό από τη νόσο Covid-19 στους κόλπους των θεσμικών οργάνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο επικαλούμενο συγκλίνουσες πηγές.

«Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο μετά λύπης του επιβεβαιώνει έναν θάνατο μεταξύ του εξωτερικού προσωπικού του που οφείλεται, βάσει των υπαρχουσών πληροφοριών, στον κοροναϊό» έγινε γνωστό από εκπρόσωπο Τύπου του οργάνου, σε επικοινωνία που είχε με το Γαλλικό Πρακτορείο.

Σύμφωνα με κοινοβουλευτική πηγή, πρόκειται για έναν Ιταλό που εργαζόταν στο τμήμα πληροφορικής.

Κλειστό το κτίριο του ευρωκοινοβουλίου
Υπενθυμίζεται πως στις αρχές του μήνα, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ανακοίνωσε ότι αναστέλλει για τουλάχιστον 3 εβδομάδες όλες τις επισκέψεις εξαιτίας της επιδημίας του νέου κοροναϊού.

Το Ευρωκοινοβούλιο υποδέχεται 700.000 επισκέπτες τον χρόνο, είπε, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου ο πρόεδρός το Νταβίντ Σασόλι, υπογραμμίζοντας τη σημασία των «μέτρων πρόληψης».

«Μία από τις επιπτώσεις από τις πληροφορίες που λαμβάνουμε είναι να περιορίσουμε την πρόσβαση των επισκεπτών στα κτίρια του Κοινοβουλίου» στο Στρασβούργο και τις Βρυξέλλες, υπογράμμισε ο Σασόλι.