Ο αγαπημένος ηθοποιός μιλά με ενθουσιασμό για τον ρόλο του στο «Καφέ της Χαράς», αναφέρεται στη συμμετοχή του σε μία από τις πιο αγαπημένες σειρές της ελληνικής τηλεόρασης, τους «Απαράδεκτους» ενώ αποκαλύπτει τι του λέει ο κόσμος όταν τον συναντά.

Ο λόγος για τον Βασίλη Χαλακατεβάκη, τον τηλεοπτικό «Λευτέρη» του Καφέ της Χαράς.

Ποια ήταν η πρώτη σας αντίδραση όταν σας είπαν ότι επιστρέφει το «Καφέ της Χαράς»;

«Στην αρχή ήμουν άπιστος Θωμάς - η αλήθεια είναι αυτή. Θυμάμαι μου είχε στείλει ένα μήνυμα ο Χάρης. Ωστόσο εγώ νόμιζα ότι είναι αστείο. Έπειτα από τόσα χρόνια να γίνει μια τόσο μεγάλη παραγωγή; Το θεωρούσα άπιαστο όνειρο. Πείστηκα όταν πήγα στην πρώτη μας συνάντηση και ξεκίνησα γυρίσματα»

Ποια ήταν τα συναισθήματα που νιώσατε όταν στο πρώτο γύρισμα είδατε και πάλι παλιούς συνεργάτες σας από τη σειρά; «Είχε μεσολαβήσει πριν από το πρώτο γύρισμα η συνέντευξη Τύπου που δώσαμε, και εκεί έγινε η πρώτη συνάντηση με όλη την παλιά παρέα των συναδέλφων. Με κάποιους, βέβαια, βρισκόμασταν κατά καιρούς, ωστόσο όταν βρεθήκαμε όλοι μαζί αισθάνθηκα σαν να επρόκειτο για μια οικογενειακή σύναξη»

Ένας πολύ δικός σας ρόλος, αυτός του Λευτέρη Πουλόπουλου, επανήλθε στη ζωή σας μέσα από το «Καφέ της Χαράς». Πώς νιώθετε;

«Νιώθω πολύ όμορφα, είναι σαν να μην έχω σταματήσει ποτέ να τον κάνω αυτόν τον ρόλο. Είναι μέσα στη φύση μου πια. Δηλαδή είναι ένα κομμάτι του εαυτού μου. Τον έχω αγαπήσει αυτόν τον ρολό γιατί μου έχει δώσει πολλή αγάπη και ο κόσμος από την ενσάρκωση αυτού του ρόλου. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι στο πρώτο γύρισμα που έγινε στον φούρνο εγώ και η Φωτεινή Ντεμίρη με το που είδαμε τις σκηνές μας καταλάβαμε αμέσως -παρότι πέρασαν 15 χρόνια- πού πρέπει να σταθούμε για να ξεκινήσει το γύρισμα. Νιώσαμε κι οι δυο σαν να ήταν χθες»

Έχετε κοινά στοιχεία με τον ήρωα που υποδύεστε;

«Κι εγώ είμαι ευαίσθητος άνθρωπος και καλός οικογενειάρχης»

Είναι από τους αγαπημένους σας ρόλους στην τηλεόραση;

«Ναι, είναι από τους αγαπημένους μου ρόλους, γιατί μου έχει δώσει πολλή αγάπη και έχει κάνει μεγάλη επιτυχία»

Πώς είδε την επιστροφή σας στη σειρά ο κόσμος; Τι σας λένε στον δρόμο;

«Ο κόσμος περίμενε την επιστροφή της σειράς και μου έχει κάνει τρομερή εντύπωση αυτό. Το έβλεπα αυτό στην καθημερινότητα μου. Όπου και να πήγαινα, στη λαϊκή αγορά, στο σούπερ μάρκετ, στον χασάπη, με πλησίαζε κόσμος και μου έλεγε ότι θέλει να ξαναγίνει το σίριαλ αυτό. Παράλληλα μου ζητούν να τους πω και κάνα τραγουδάκι με αφορμή τον ρόλο που έχω στη σειρά, ενώ άλλοι με ρωτούν πότε θα βγάλω δίσκο», λέει ο ηθοποιός στο Tv Έθνος.