Δεν θα αφήσουμε κανέναν απροστάτευτο στη μάχη αυτή, δήλωσε ο υφ. Εσωτερικών (Μακεδονίας- Θράκης) Θεόδωρος Καράογλου, παραδίδοντας στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης 20.000 γάντια μιας χρήσης για την προστασία από τον κορωνοΐό, τα οποία προσέφερε ιδιωτική εταιρεία.

«Το κράτος, οι φορείς, οι υπηρεσίες, οι πολίτες, όλοι μαζί ενωμένοι, ομόψυχοι, θα νικήσουμε. Είναι μια μάχη δύσκολη, εναντίον ενός δύσκολου, αόρατου εχθρού, όμως αισιοδοξούμε ότι πειθαρχημένα, συντεταγμένα θα μπορέσουμε να ξεπεράσουμε και αυτή την κρίση», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Καράογλου.

Ο υφυπουργός Μακεδονίας- Θράκης ευχαρίστησε την εταιρεία «MEDITRAST», που δώρισε τα γάντια μιας χρήσης για την προστασία των αστυνομικών και κάλεσε και άλλες εταιρείες να ακολουθήσουν το παράδειγμά της. Τόνισε ακόμη ότι είναι πολύ σημαντικό πως για μια ακόμη φορά η ιδιωτική πρωτοβουλία στέκεται «πολύτιμος αρωγός» στην προσπάθεια της Πολιτείας, ώστε να κερδηθεί, με τις λιγότερες δυνατές απώλειες, η μάχη απέναντι στον κορωνοϊό.

Ο κ. Καράογλου ανέλαβε την πρωτοβουλία να απευθυνθεί σε επιχειρήσεις που παράγουν υλικά προφύλαξης και μέσα προστασίας από τον κορωνοϊό, ζητώντας τους να υποστηρίξουν το κράτος και να συμβάλουν «στη στήριξη και θωράκιση των ανθρώπων, που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή», όσων «δίνουν καθημερινά έναν σκληρό αγώνα προκειμένου να αντιμετωπιστεί, με τον καλύτερο τρόπο, ένα τόσο σοβαρό θέμα δημόσιας υγείας». Ο υφυπουργός εξέφρασε, επίσης, την ικανοποίησή του για την πρώτη ανταπόκριση που υπήρξε, για την προσφορά γαντιών από τη συγκεκριμένη εταιρεία.

«Θα χρησιμοποιηθούν (τα γάντια) από το προσωπικό της Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης και από το προσωπικό που έχουμε στον Έβρο», δήλωσε, από την πλευρά του, ο γενικός αστυνομικός διευθυντής Θεσσαλονίκης, υποστράτηγος Λάζαρος Μαυρόπουλος. «Αυτά τα γάντια τα χρειαζόμαστε και θα χρησιμοποιηθούν και ως εφεδρεία, καθόσον θα προστεθούν στα υλικά που ήδη μας παρέχει το υπουργείο Δημόσιας Τάξης. Είναι μια ευγενική προσφορά, που αποδεικνύει την κοινωνική προσφορά και την αγάπη σας στα σώματα ασφαλείας. Εύχομαι κι άλλες ιδιωτικές εταιρείες να ακολουθήσουν αυτό το παράδειγμα», πρόσθεσε.

«Με απόλυτο σεβασμό στις δύσκολες ώρες που περνάει η πατρίδα μας και όλος ο πλανήτης, ανταποκριθήκαμε άμεσα στο προσκλητήριο ευθύνης του υφυπουργού κ. Καράογλου. Δεν κάνουμε τίποτα παραπάνω, παρά το χρέος μας απέναντι στην κοινωνία, απέναντι στην ελληνική αστυνομία, απέναντι στην Ελλάδα μας», επεσήμανε ο εκπρόσωπος της εταιρείας Γιώργος Αντίνου.