Από το Σάββατο 21 Μαρτίου 2020, κλιμάκιο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, βρίσκεται στην τοποθεσία Κλειδί του Ν. Σερρών, όπου αφίχθησαν 598 μετανάστες προς επαναπατρισμό, παρέχοντας θερμομετρήσεις για την πρόληψη κρουσμάτων του COVID-19, πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, καταγραφή, καθώς και διανομή ειδών πρώτης ανάγκης στους νεοαφιχθέντες μετανάστες. 

Το κλιμάκιο του Ε.Ε.Σ. αποτελείται από μόνιμα στελέχη και εθελοντές του Περιφερειακού Τμήματος Ε.Ε.Σ. Θεσσαλονίκης με την Κινητή Μονάδα του Περιφερειακού Τμήματος και του Περιφερειακού Τμήματος Ε.Ε.Σ. Σερρών. Παρόντες είναι και διερμηνείς, αραβικής γλώσσας και φαρσί, ενώ τη διερμηνεία στη γαλλική γλώσσα ανέλαβε η Πρόεδρος του Τμήματος Ε.Ε.Σ. Σερρών, κα Μαρία Θεοδωρίδου, η οποία βρισκόταν από το πρωί του Σαββάτου στην περιοχή.

Μέχρι στιγμής έχουν γίνει 598 θερμομετρήσεις, 110 εξετάσεις σε άτομα με προβλήματα υγείας και 4 διακομιδές στο Νοσοκομείο.

Να σημειωθεί ότι η όλη επιχείρηση του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στις Σέρρες κινητοποιήθηκε άμεσα από τον Πρόεδρο του Ε.Ε.Σ., Dr. Αντώνιο Αυγερινό, κατόπιν αιτήματος του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής.