Στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ο βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ και καθηγητής της Αστυνομικής Ακαδημίας Άγγελος Τσιγκρής, κατέθεσε ερώτηση προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη για τη λήψη προληπτικών μέτρων προστασίας του Αστυνομικού προσωπικού από την πανδημία του κορωνοϊού. 

Σύμφωνα με την ερώτηση του Αχαιού βουλευτή: 

«Λόγω των αυξημένων υπηρεσιακών αναγκών, τα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας είναι περισσότερο ευάλωτα στην πανδημία του νέου κορωνοϊού, που χαρακτηρίζεται από αυξημένη μεταδοτικότητα. 

Συνεπώς, θα πρέπει να ληφθούν άμεσα όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της υγείας του αστυνομικού προσωπικού, που καταβάλλει καθημερινά υπεράνθρωπες προσπάθειες για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας και της εξαιρετικά επείγουσας και απρόβλεπτης ανάγκης για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19. 

Συγκεκριμένα, θα πρέπει να γίνονται συχνά απολυμάνσεις σε όλες τις κτιριακές εγκαταστάσεις της Ελληνικής Αστυνομία (γραφεία, αστυνομικά κρατητήρια, φυλάκια, χώρους αναμονής, του κοινού, κλπ) και παράλληλα να τηρείται απαρέγκλιτα το πρωτόκολλο υγιεινής για τη σχολαστική απολύμανση όλων των οχημάτων (αυτοκινήτων και μοτοσικλετών). 

Παράλληλα, το σύνολο του αστυνομικού προσωπικού πρέπει να διαθέτει όλα τα απαραίτητα είδη ατομικής προστασίας όπως γάντια, απολυμαντικά και υγειονομικές μάσκες. 

Τέλος, πρέπει -όπου είναι εφικτό- να αποφεύγεται ο συνωστισμός εντός των Αστυνομικών Τμημάτων και να προσαρμόζονται αναλόγως οι υπηρεσίες του προσωπικού για το χρονικό διάστημα που υφίσταται ο κίνδυνος μετάδοσης της πανδημίας». 

Συγκεκριμένα, ο Άγγελος Τσιγκρής ρωτάει τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη: α) σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί με σκοπό την εφαρμογή των προληπτικών μέτρων προστασίας κατά του κορωνοϊού στην Ελληνική Αστυνομία και β) πότε θα εφαρμοστούν;