Η απαγόρευση της κυκλοφορίας, κάτι που τελικά έγινε μετά το διάγγελμα του Κυριάκου Μητσοτάκη, ήταν ένα σενάριο που γνώριζαν ως αρκετά πιθανό οι οδηγοί ταξί της Πάτρας. 

Ωστόσο, σύμφωνα με το σωματείο τους, ένας μικρός αριθμός των ταξί θα πρέπει να παραμείνει στους δρόμους της Πάτρας, για να εξυπηρετήσει άτομα που θα χρειαστεί να μετακινηθούν για λόγους ανάγκης και μόνο. 

Η πρόταση που είχαν κάνει οι επαγγελματίες ταξί πριν από την απαγόρευση, να κυκλοφορούν, δηλαδή την μία μέρα μόνο τα ζυγά οχήματα και την επομένη τα μονά, δεν είχε λάβει απάντηση από  τους αρμοδίους. 

Ωστόσο, ο πρόεδρος του σωματείου οδηγών ταξί Παναγιώτης Σκέντζος, είναι κάθετος σε αυτό: "Τα ταξί με βάση τον νόμο που γνωρίζαμε μέχρι τώρα ήταν υποχρεωμένα να βρίσκονται στους δρόμους για κοινωνικούς σκοπούς, να εξυπηρετούν τις ευπαθείς ομάδες που δεν μπορούν να μετακινηθούν διαφορετικά"

Πλέον βέβαια η απαγόρευση της κυκλοφορίας αλλάζει αρκετά τα πράγματα, με τους οδηγούς ταξί να περιμένουν διευκρινίσεις πάνω στο όλο θέμα.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά  δεν υπάρχει καμία ρητή απαγόρευση κυκλοφορίας, ούυτε κάποιος περιορισμός στον αριθμό των ατόμων που μετακινούνται με ταξί, τουλάχιστον μέχρι με βάση τα όσα ισχύουν μέχρι το πρωί της Δευτέρας. 

Πάντως, ήδη αρκετοί οδηγοί βλέποντας την πτώση που υπήρχε έτσι και αλλιώς στην κίνηση και στον τζίρο τους, είχαν επιλέξει να κάθονται στο σπίτι τους, παρά να βγαίνουν στους δρόμους για το μεροκάματο. 

"Οι τυχεροί να έκαναν τη μέρα τρεις με τέσσερις κούρσες. Οι υπόλοιποι καμία" απαντά σχετικά ο κ. Σκέντζος. Οπότε η απαγόρευση στο οικονομικό τουλάχιστον σκέλος δεν αλλάζει και τόσο τα πράγματα για τους επαγγελματίες. 

Αξίζει να αναφέρουμε ότι τα μέσα μαζικής μεταφοράς με βάση τα όσα ανακοινώθηκαν από τους αρμόδιους υπουργούς θα συνεχίσουν τη λειτουργία τους, αρκεί να παίρνουν τα αντίστοιχα μέτρα πρόληψης, με περιορισμένα βέβαια δρομολόγια.