Σε ετοιμότητα βρίσκονται οι αστυνομικές υπηρεσίες της Πάτρας και της Αχαΐας, καθώς πληθαίνουν οι πληροφορίες που λένε ότι η κυβέρνηση και συγκεκριμένα η Γενική Γραμματεία της Πολιτικής Προστασίας πρόκειται να ανακοινώσει τις επόμενες ώρες την ολική απαγόρευση της κυκλοφορίας. 

Για να τηρηθεί όμως ένα τέτοιο μέτρο είναι απαραίτητη η συνδρομή της αστυνομίας που πλέον θα είναι υποχρεωμένη να προχωρά σε περιπολίες και ελέγχους σε όσους ακόμα δεν συμμορφώνονται, φτάνοντας μέχρι και στη σύλληψη τους. Οι ποινές θα είναι ιδιαίτερα αυστηρές για τους παραβάτες.  

Το μέτρο της απαγόρευσης εφόσον γίνει δεν θα ισχύει για τους εργαζόμενους στον χώρο της υγείας και τους ένστολους. Οι υπόλοιποι θα είναι αναγκασμένοι να κυκλοφορούν ακόμα και για να πάνε στη δουλειά τους - όσοι εργάζονται ακόμα σε ανοικτές επιχειρήσεις - με ειδικό καρτελάκι. 

Σύμφωνα με πηγές της αστυνομίας η κυβέρνηση αν προχωρήσει σε ένα τέτοιο μέτρο θα δώσει συγκεκριμένες οδηγίες. Είναι ένα μέτρο που δείχνει σίγουρα το πόσο κρίσιμες είναι οι επόμενες δύο εβδομάδες για τους ειδικούς για την μη περαιτέρω εξάπλωση του φονικού ιού.