Το βράδυ αναμένεται να καταπλεύσει στο λιμάνι της Πάτρας το «Cruise Olympia», το οποίο αναχώρησε χθες το απόγευμα από την Ανκόνα, μεταφέροντας περίπου 224 Έλληνες που ζουν ή φοιτούν στην Ιταλία και επιστρέφουν στη χώρα.

Οι επιβάτες, οι οποίοι έχουν καταγραφεί από τις Αρχές, θα μπουν σε καραντίνα 14 ημερών στο σπίτι τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το σύνολο των επιβαινόντων, οι 137 πρόκειται να αποβιβαστούν στην Ηγουμενίτσα, ενώ 107, στην πλειοψηφία τους φοιτητές, θα φτάσουν στο λιμάνι της Πάτρας.

Τελικά μετά τις παρεμβάσεις του σωματείου ταξί σχετικά με το θέμα της μεταφοράς των επαναπατριζόμενων Ελλήνων από την Ιταλία, με απόφαση του Περιφερειάρχη Νεκτάριου Φαρμάκη, η μεταφορά των 39 ατόμων που τελικά δεν έχουν μέσο μεταφοράς, θα πραγματοποιηθεί με οχήματα της ΕΜΑΚ.

"Ευχαριστούμε τον Περιφερειάρχη για την άμεση αντίδρασή του στο αίτημά μας και που απάλλαξε εμάς προσωπικά και τους πολίτες της περιοχής από απρόβλεπτες και δυσάρεστες επιπτώσεις" αναφέρει η ανακοίνωση του Σωματείου.

Εντωμεταξύ είχε προηγηθεί σήμερα το μεσημέρι, ακόμη μία επιστολή προς το Κεντρικό λιμεναρχείο της Πάτρας, γνωστοποίησε το σωματείο των οδηγών ταξί της Πάτρας, στην οποία αφού επαναλαμβάνει τους κινδύνους από την μεταφορά των επαναπατριζόμενων Ελλήνων από την Ιταλία με τα ταξί τους, ζητούν την λήψη αυστηρών μέτρων, εάν κάτι τέτοιο δεν μπορεί να αποφευχθεί.

Η επιστολή:

Κύριε Λιμενάρχη,

Σε συνέχεια της χθεσινής μας επικοινωνίας, στο πλαίσιο εύρεσης οχημάτων μεταφοράς των επαναπατριζόμενων Ελλήνων από την Ιταλία, προβαίνουμε και σε έγγραφο αίτημα του Σωματείου προκειμένου να διασφαλιστεί η υγεία των συναδέλφων μας και όλων όσων έρχονται σε επαφή μαζί μας.

Συγκεκριμένα, σε ό,τι αφορά τη μεταφορά αιτούμαστε να αναλάβει η πολιτεία τη μεταφορά των επιβατών του πλοίου που καταφθάνει στην Πάτρα από την Ιταλία στο πλαίσιο του επαναπατρισμού των Ελλήνων του εξωτερικού.

Σύμφωνα με τις οδηγίες των ειδικών οι επιβάτες κρίνονται ως μεγίστης επικινδυνότητας για τη διασπορά του ιού και γι’ αυτό, για όλους όσοι επαναπατρίζονται, ισχύει η υποχρέωση του άμεσου αυτοπεριορισμού (καραντίνα) για 14 ημέρες.

Συνεπώς, είναι εύλογη η ανησυχία μας για το μέγεθος της επικινδυνότητας του εγχειρήματος και γι’ αυτό ζητάμε από την πολιτεία να αναλάβει τη μεταφορά με οχήματα που διαθέτουν κατάλληλο εξοπλισμό προκειμένου να μην συμβάλλουμε στη διασπορά του ιού που τόσο πασχίζουμε να ανακόψουμε.

Αν τελικά επιλεγεί με απόφαση της πολιτείας η μεταφορά ορισμένων επιβατών με ταξί, πράγμα το οποίο είναι άκρως επικίνδυνο, αφού ο χώρος είναι περιορισμένος και η πιθανότητα μετάδοσης είναι μεγάλη, παρακαλούμε όπως εξασφαλιστεί η υγεία των μεταφορέων έτσι ώστε να μην μετατραπούν και αυτοί σε φορείς μετάδοσης-εξάπλωσης του επικίνδυνου κορωνοϊού για το οποίο όλοι πρέπει να αγωνιζόμαστε να μην συμβεί.

Εν κατακλείδι, πρέπει όλοι να τηρούμε πιστά τις οδηγίες της πολίτες σε ό,τι αφορά τη μετάδοση του κορωνοϊού και πρωτίστως οι ίδιε οι αρχές της πολιτείας πρέπει να τις εφαρμόζουν και να μην εκθέτουν τους πολίτες σε κίνδυνο.»