Μπορεί η Premier League να ανακοίνωσε την Πέμπτη (19/3) ότι λόγω κοροναϊού δε θα διεξαχθεί κανένα ματς μέχρι την 30ή Απριλίου, ωστόσο μοιάζει ακόμη αμφίβολο εάν θα έχουμε επιστροφή στη δράση από το Μάιο.

Στην ανακοίνωση της περασμένης Πέμπτης ξεκαθαρίστηκε πως το όριο ολοκλήρωσης της σεζόν παρατείνεται επ’ αόριστον.

Η διοργανώτρια Αρχή του αγγλικού πρωταθλήματος έχει ως πλάνο να διεξαχθούν οι εννέα τελευταίες αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών μέσα σε έξι εβδομάδες και να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα στις 11 Ιουλίου.

Σκοπός λοιπόν όπως αναφέρει η Telegraph είναι να ξεκινήσει και πάλι το πρωτάθλημα αρχές Ιουνίου, ενώ η ξεκούραση ενόψει της νέας σεζόν για τους παίκτες θα είναι μηδαμινή.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το σχέδιο είναι η επόμενη σεζόν να ξεκινήσει ως είναι προγραμματισμένο στις 8 Αυγούστου, προκειμένου να τηρηθούν οι ρήτρες και να περιοριστούν οι οικονομικές απώλειες.

Αυτό σημαίνει ότι το διάστημα της καλοκαιρινής προετοιμασίας θα είναι πολύ μικρό –καθώς η χρονική απόσταση από τη λήξη της τρέχουσας σεζόν μέχρι και την έναρξη της επόμενης θα είναι ένας μήνας–, ενώ δεν έχει ξεκαθαριστεί ακόμη τι θα γίνει με τη μεταγραφική περίοδο.

Βέβαια, όλα αυτά είναι ακόμη σε θεωρητικό επίπεδο, καθώς κανείς δεν μπορεί να οριοθετήσει το τέλος της περιπέτειας με τον κοροναϊό.