Έναν αναπνευστήρα ο οποίος θα δωριθεί στο Νοσοκομείο Λιβαδειάς προμηθεύεται από το εξωτερικό ο Δήμος Διστόμου Αράχωβας Αντίκυρας, προσφορά για τη στήριξη των κρατικών υποδομών υγείας για την περίθαλψη ασθενών από τον κορωνοϊό, στο πλαίσιο αλληλεγγύης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Ταυτόχρονα με την κίνηση αυτή ενίσχυσης της υγειονομικής υποδομής, ο Δήμος ανακοίνωσε πως βρίσκεται επίσης σε διαδικασία παραγγελίας ποσότητας Τest Διάγνωσης του κορωνοϊού και ποσοτήτων αντισηπτικού υγρού καθώς και άλλες υποστηρικτικές δράσεις κοινωνικής φροντίδας.

Οι δράσεις αυτές από την πλευρά ενός μικρού, σχετικά, δήμου έρχονται, να προστεθούν σε πολλά άλλα μέτρα που έχει αναλάβει εγκαίρως η Δημοτική Αρχή και ο Δήμαρχος Γιάννης Σταθάς στο πλαίσιο της γενικότερης προστασίας του πληθυσμού για την αποφυγή εξάπλωσης του κορονοϊού.

Πέραν των δύο δράσεων αγοράς υγειονομικού υλικού που προαναφέρθηκαν, ο κατάλογος των νέων, επιπρόσθετων, ενεργειών που ανακοίνωσε σήμερα ο Δήμος για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού περιλαμβάνει :

- Τοποθέτησε στο Δημαρχείο στο Δίστομο και στα δημοτικά καταστήματα Αράχωβας και Αντίκυρας, θυροτηλέφωνα ώστε να επικοινωνούν οι δημότες, οι οποίοι δεν έχουν πρόσβαση σε email, fax ή θέλουν κάτι άμεσα.

- Προχώρησε επίσης σε απολύμανση όλων των κάδων απορριμμάτων του Δήμου.

- Πραγματοποίησε απολύμανση στο Δημαρχείο στο Δίστομο και στα δημοτικά καταστήματα Αράχωβας και Αντίκυρας.

Δομή Κοινωνικής Πρόνοιας και Αλληλεγγύη

- Συνέστησε προσωρινή Υποστηρικτική Δομή Κοινωνικής Πρόνοιας και Αλληλεγγύης στον Δήμο Διστόμου Αράχωβας Αντίκυρας, Σκοπός της νέας δομής ειναι η παροχή υπηρεσιών κοινωνικής φροντίδας και αλληλεγγύης, οι οποίες συνίστανται ιδίως στις εξής:'
α) καταγραφή των κατοίκων του δήμου που δεν μπορούν ή δεν επιτρέπεται να μετακινηθούν από τις οικίες τους και αδυνατούν κατά δήλωσή τους να
εξυπηρετηθούν
β) καταγραφή των άπορων και οικονομικά αδύνατων κατοίκων του δήμου που δεν μπορούν ή δεν επιτρέπεται να μετακινηθούν από τις οικίες τους και
αδυνατούν να εξυπηρετηθούν κατά δήλωσή τους
γ) εξυπηρέτηση για θέματα φαρμακευτικής περίθαλψης και παροχής ειδών πρώτης ανάγκης στους κατοίκους της περ. α’
δ) δωρεάν προσφορά φαρμακευτικής περίθαλψης και ειδών πρώτης ανάγκης στους κατοίκους της περ. β’
ε) συνδρομή στις υγειονομικές υπηρεσίες που επιχειρούν εντός των ορίων του Δήμου, ανάλογα με τις οδηγίες τους
στ) λειτουργία τηλεφωνικού κέντρου και ιστότοπου με σκοπό την καταγραφή των αιτημάτων και των αναγκών των κατοίκων των περ. α’ και β’
ζ) διεκπεραίωση αιτημάτων των κατοίκων των περ. α’ και β’ (παραλαβή αιτήσεων – παράδοση πιστοποιητικών) για τα πάσης φύσεως πιστοποιητικά
που εκδίδονται μέσω ΚΕΠ
η) κάθε άλλη εργασία συναφής με ληφθέντα μέτρα για την αποτροπή διάδοσης του ιού COVID-19.
Η δομή αυτή θα έχει στη διάθεσή της τα τηλέφωνα 2267350111 και 2267350113, το Φαξ 22670 22063 και το email: [email protected] .

Σε καραντίνα οι επισκέπτες
Τέλος, ο Δήμος με ανακοίνωσή του καλεί «τους συμπολίτες – συνδημότες που ήρθαν από Αθήνα ή από το εξωτερικό στον Δήμο μας, να παραμείνουν σε αυστηρή καραντίνα. Ότι ανάγκη έχουν να επικοινωνούν με τον Δήμο (τηλ. Δημάρχου 6945350354)».
Ακόμη, επισημαίνεται στην ανακοίνωση ότι την Κυριακή 22 Μαρτίου 2020 όλα τα super market του Δήμου Διστόμου Αράχοβας Αντίκυρας θα παραμείνουν κλειστά ενώ οι δημότες καλούνται να μη βγάλουν τα απορρίμματά τους σήμερα 22/3/2020. Η αποκομιδή των απορριμμάτων θα πραγματοποιηθεί κανονικά από Δευτέρα 23/3/2020.