Σήμερα το βράδυ αναμένεται να φτάσει στο λιμάνι της Πάτρας το πλοίο «Cruise Olympia» από την Ανκόνα που μεταφέρει περισσότερους από 400 Έλληνες που ζουν ή φοιτούν στην Ιταλία.

Το καράβι έφυγε από το λιμάνι της Ανκόνα με 4ωρη περίπου καθυστέρηση (επρόκειτο να αποπλεύσει στις 5.30 το απόγευμα και έφυγε κατά τις 10 το βράδυ).

Οι επιβάτες του πλοίου, αφού καταγραφούν από τις Αρχές θα μπουν σε καραντίνα 14 ημερών στο σπίτι τους. 

Το κώδωνα του κινδύνου κρούει σε ανακοίνωση που εξέδωσε το σωματείο ιδιοκτητών ταξί Πάτρας, η οποία αφορά στις συνθήκες κάτω από τις οποίες τους ζητήθηκε εμμέσως πλην σαφώς να μεταφέρουν τους Έλληνες που ήταν εγκλωβισμένοι στην Ιταλία.


Στην ανακοίνωσή του το σωματείο ιδιοκτητών ταξί αναφέρει τα εξής αποκαλυπτικά:

«Σας ενημερώνουμε πως αύριο καταφθάνει στην Πάτρα πλοίο από την Ιταλία στο πλαίσιο του επαναπατρισμού των Ελλήνων του εξωτερικού.

Σύμφωνα με τις οδηγίες των ειδικών κρίνονται ως μεγίστης επικινδυνότητας για τη διασπορά του ιού και γι’ αυτό, για όλους όσοι επαναπατρίζονται, ισχύει η υποχρέωση του άμεσου αυτοπεριορισμού (καραντίνα) για 14 ημέρες.

Γίνονται παρατύπως κρούσεις για τη μεταφορά των συγκεκριμένων ανθρώπων με Δημοσίας Χρήσεως οχήματα και μεταξύ αυτών και τα ταξί. Η Διοίκηση του Σωματείου, λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης, είναι κάθετα αρνητική για την εν λόγω μεταφορά κι αποφάσισε ομόφωνα να εισηγηθεί την αποτροπή των συναδέλφων γιατί σε κάθε περίπτωση θα κινδυνεύσουμε άμεσα εμείς οι ίδιοι και οι οικογένειές μας και όσοι έρθουν σε επαφή μαζί μας.

Βρισκόμαστε ήδη σε διαβουλεύσεις με το αρμόδιο Υπουργείο, την Περιφέρεια, το Λιμεναρχείο και τον ΟΛΠΑ προκειμένου να γίνει από την πολιτεία η ασφαλής μεταφορά των επιβατών με άλλα μέσα του κράτους.

Όσοι συνάδελφοι, παρά τις οδηγίες, μεταφέρουν επιβάτες των πλοίων θα καταγραφούν από τις αρμόδιες υπηρεσίες του κράτους και θα τους επιβληθεί καραντίνα καθώς θα παροπλιστούν και τα οχήματα για το διάστημα που προβλέπεται.

Το θέμα είναι άκρως επικίνδυνο και γι’ αυτό πρέπει να εφαρμόζονται οι κανόνες από όλους.

Σημείωση: Η επικινδυνότητα της μεταφοράς αυτών των επιβατών είναι μεγάλη και για το λόγο αυτό απαγορεύεται η έξοδος τους από το λιμάνι και η επιβίβασή τους θα γίνει εντός του περιφραγμένου χώρου του λιμανιού από την πόρτα του καραβιού που θα τους μεταφέρει.»