Μεγάλη ζημιά έχει πάθει ο κλάδος των βιβλιοχαρτοπωλείων από το "κραχ" που έφερε στην αγορά της Πάτρας ο κορωνοϊός. 

Ο κλάδος αυτός ήταν από τους πρώτους που επηρεάστηκαν άμεσα από την κρίση με το κλείσιμο των σχολείων (κατά κύριο λόγο) και των δικαστηρίων (στη συνέχεια) που είχαν επέλθει πριν από το λουκέτο στα καταστήματα εστίασης αρχικά και στη συνέχεια στα εμπορικά μαγαζιά. 

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του συλλόγου βιβλιοχαρτοπωλείων Πάτρας Νίκο Καραπάνο, η πτώση του τζίρου μόνο τις πρώτες δέκα ημέρες του Μαρτίου, έφτασε το 70% και είναι σίγουρο ότι θα συνεχιζόταν ακόμα περισσότερο αν τα μαγαζιά αυτά έμειναν ανοικτά. 

"Περνάμε δύσκολες στιγμές τόσο ως κλάδος, όσο και γενικότερα το εμπόριο της πόλης" τονίζει ο ίδιος. "Χρειάζονται να παρθούν γενναία μέτρα για να μπορέσουμε να σταθούμε στα πόδια μας όταν ξεπεραστεί αυτή η επιδημία που κανείς δεν ξέρει μέχρι ώρας πόσο θα τραβήξει. 

"Εμείς είμαστε από τους πρώτους κλάδους επηρεαστήκαμε άμεσα τόσο από το κλείσιμο των σχολείων, όσο και από άλλους παράγοντες που αυτή την περίοδο μας έδιναν δουλειά, όπως για παράδειγμα οι προετοιμασίες για το Πάσχα". 

Όσο τα βιβλιοχαρτοπωλεία ήταν ανοικτά δεν είχαν έτσι κίνηση, δεν υπήρχε πελατεία και με το κλείσιμο τουλάχιστον γλίτωσαν τα λειτουργικά τους έξοδα.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι από τη στιγμή που έκλεισαν τα βιβλιοπωλεία, μένουν χωρίς δουλειά και δεκάδες ακόμα εργαζόμενοι που σχετίζονται με τον κλάδο, όπως οι αντιπρόσωποι στις εταιρείες που τους προμηθεύουν, ενώ η κατάσταση αυτή επηρεάζει σίγουρα και τις βιοτεχνίες που ασχολούνται με συγκεκριμένα είδη του χώρου.