Θετικό είναι το λουκέτο που αποφάσισε για τα ξενοδοχεία η κυβέρνηση, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ένωσης ξενοδόχων Αχαΐας, Δημήτρη Διαμαντόπουλο. 

Σύμφωνα με τα όσα τονίζει ο ίδιος τα ξενοδοχεία εδώ και τουλάχιστον τρεις εβδομάδες δεν είχαν έσοδα, πελατεία δεν υπήρχε, ενώ οι ακυρώσεις είχαν φτάσει το 90% με 95%. "Δεν υπήρχε κανένα μα κανένα νόημα να μένουν τα ξενοδοχεία ανοικτά.

Είχαμε έξοδα και υποχρεώσεις που δεν μπορούσαμε να πληρώσουμε. Από αυτή την άποψη το κλείσιμο των ξενοδοχείων ήταν μόνο θετικό" δηλώνει μιλώντας στο patrasevents.gr και συνεχίζει λέγοντας:

"Περιμένουμε όμως από εκεί και πέρα και τα υπόλοιπα μέτρα για τον τουρισμό. Χρειάζεται υπομονή, όμως, νομίζω ότι η κυβέρνηση κινείται στη θετική κατεύθυνση". 

Σε κάθε περίπτωση το πλήγμα θα είναι μεγάλο για τον τουρισμό και είναι σίγουρο ότι θα επηρεάσει και την τουριστική σεζόν του καλοκαιριού που ήταν να ξεκινήσει σε λίγες μέρες αφού πλησιάζουμε το Πάσχα.

Σύμφωνα με τον κ. Διαμαντόπουλο η ζημιά που έγινε τις μέρες που ακολούθησαν μετά το καρναβάλι είναι αρκετά μεγαλύτερη από αυτή που προκλήθηκε εξαιτίας της ακύρωσης του Πατρινού Καρναβαλιού. 

Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία του κλάδου που κλείνουν ξενοδοχεία, κάτι που κρίθηκε απαραίτητο για να αντιμετωπιστεί η πανδημία, ενώ το λουκέτο αναμένεται να κρατήσει μέχρι τα τέλη Απριλίου. 

Τρία ξενοδοχεία που ενδιαφέρονται να μείνουν ανοικτά

Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε ότι υπάρχουν τρία ξενοδοχεία στην περιφερειακή ενότητα της Αχαϊας που ενδιαφέρονται να μείνουν ανοικτά αυτές τις μέρες. Από τα τρία, βάση του μέτρου που εξήγγειλε η κυβέρνηση, θα μείνει το ένα. 

"Εμείς θα στείλουμε τις επωνυμίες τους στην ομοσπονδία μας και από εκεί και πέρα θα αποφασίσει, είτε η ίδια, είτε το υπουργείο" αναφέρει ο κ. Διαμαντόπουλος.