Στην καραντίνα που έχει επιβάλει η ιταλική κυβέρνηση, για τον περιορισμό εξάπλωσης του κορωνοϊού, ζουν άπαντες στη γειτονική χώρα.  Από τα περιοριστικά μέτρα δεν εξαιρούνται ούτε οι διάσημοι ποδοσφαιριστές, όπως ο Πάολο Ντιμπάλα, ο οποίος θέλησε να στείλει ένα ξεχωριστό μήνυμα ευγνωμοσύνης, προς το υγειονομικό προσωπικό που δίνει μάχη με τον ιό.

Ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός της Γιουβέντους, είδε τους συμπαίκτες του, Ντανιέλε Ρουγκάνι και Μπλεζ Ματουϊντί να προσβάλλονται από τον κορωνοϊό και μαζί με ολόκληρο το επιτελείο της «γηραιάς κυρίας», βρίσκεται σε κατ΄ οίκον περιορισμό.

«Θέλω να ευχαριστήσω, τους ιατρούς, τους νοσηλευτές και τις νοσηλεύτριες που θέτουν την υγεία τους σε κίνδυνο, προσφέροντας απίστευτη βοήθεια σ΄ αυτές τις δύσκολες στιγμές. Εμείς με τη σειρά μας, μπορούμε να τους βοηθήσουμε, μένοντας στο σπίτι μας. Θα ήθελα επίσης, να στείλω τις σκέψεις μου στους ανθρώπους που έχασαν τα αγαπημένα τους πρόσωπα. Ας ελπίσουμε ότι θα βρεθεί ένα φάρμακο για να αποτραπεί η εξάπλωση αυτού του ιού. Για εκείνους που με ακούν από την Αργεντινή, συμβουλεύω να ακούν τους ειδικούς. Όλοι οι φίλαθλοι του ποδοσφαίρου, αποτελούν σήμερα μια ενιαία ομάδα, ενωμένη για να πολεμήσει μαζί με την Ιταλία. Δεν υπάρχουν ποδοσφαιρικές ομάδες, δεν υπάρχουν πολιτικές ομάδες, αλλά όλοι πρέπει να ακολουθήσουμε τις συμβουλές των ειδικών».