Ο Μιχάλης Μαρίνος παραχώρησε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στη δημοσιογράφο Χρύσα Παχούμη και τον Τηλεθεατή. Ο αγαπημένος ηθοποιός αναφέρθηκε, μέσα σε όλα, στην επιστροφή του MEGA και την καθημερινή επανάληψη της κωμικής σειράς, “Στο παρά πέντε”.

MEGA ξανά και ο Αλέξης ξανά προς τη δόξα τραβά;

Την πρώτη ημέρα που ξεκίνησε το MEGA και άρχισαν οι τίτλοι της σειράς “Στο παρά πέντε” συγκινήθηκα πάρα πολύ, παρότι τη σειρά μπορούσες να τη δεις στο διαδίκτυο. Τελικά η τηλεόραση έχει μια ιδιαίτερη μαγεία. Καλά τα social και το διαδίκτυο, αλλά η μαγεία της τηλεόρασης είναι πολύ ξεχωριστή.

Ξεχωριστή και η σειρά; Κλασική σαν ελληνική ταινία;

Ακριβώς. Σε αυτή τη σειρά υπήρχε η μαγεία του κόσμου που δημιούργησε ο Γιώργος Καπουτζίδης. Όχι μόνο με το χιούμορ αλλά με τις ιδέες του, τα θέματα που ήθελε να θίξει. Άγγιξε με το λόγο του πολύ σοβαρά θέματα με ένα γλυκό και ανάλαφρο τρόπο, που αντιλαμβάνονται οι πάντες. Ακόμη και τα μικρά παιδιά, που είναι άγραφοι χάρτες. Δημιουργήθηκε μια πολύ δυνατή ομάδα συνεργατών που με αγάπη υπηρετούσαν αυτή τη δουλειά. Αυτό είναι πολύ ξεχωριστό και δεν το βρίσκεις εύκολα.

Πως αποτιμάτε τη χρυσή εποχή της TV και ποιες είναι οι προσδοκίες σας;

Έζησα ίσως τον απόηχο της χρυσής εποχής της τηλεόρασης. Είμαι τυχερός που είχα αυτή τη μικρή γεύση. Η μυθοπλασία, απ’ ότι φάνηκε και πριν κλείσει το MEGA αλλά και τώρα, είναι οπλοστάσιο για τα κανάλια. Όποιος επενδύει στη μυθοπλασία μπορεί να κρατήσει τον κόσμο με καλές δουλειές, δημιουργώντας ένα καλό προφίλ. Τα ριάλιτι και τα διάφορα σόου ή παιχνίδια δεν μπορούν να επαναληφθούν μετά από δέκα ή είκοσι χρόνια. Είναι προϊόντα μιας χρήσης.