Το ΤΕE Δυτικής Ελλάδας επισημαίνει σε ανακοίνωση του:

"Με μεγάλη ικανοποίηση και θετική ανταπόκριση το σύνολο του τεχνικού κόσμου άκουσε χθες τον Πρωθυπουργό της Ελληνικής Κυβέρνησης στο διάγγελμά του να εξαγγέλλει πρόνοια και ευνοϊκές ρυθμίσεις για το σύνολο των ελεύθερων επαγγελματιών και αυτοαπασχολούμενων της χώρας που πλήττονται από το πρωτοφανές κύμα αναστολής της οικονομικής δραστηριότητας και των έκτακτων μέτρων που λαμβάνονται σε όλο τον κόσμο λόγω της πανδημίας του SARS COVID-19.

Με την σημερινή όμως έκδοση του πίνακα των κωδικών αριθμών δραστηριότητας (ΚΑΔ) που πλήττονται από την εξάπλωση του κορονοϊού στην επίσημη ιστοσελίδα του Υπουργείου Οικονομικών μετά εκπλήξεως μας πληροφορηθήκαμε ότι το σύνολο σχεδόν του τεχνικού κόσμου (μηχανικοί, τεχνικά γραφεία, κατασκευές κ.λ.π.) τελικά δεν πλήττεται!!!

Δηλαδή, σύμφωνα με το Υπουργείο Οικονομικών, το σύνολο του τεχνικού και κατασκευαστικού κλάδου εργάζεται ανεμπόδιστα, μέσω κανονικών συνθηκών εργασίας και υγιούς ανταγωνισμού, με όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες μηχανικούς να δέχονται τους πολίτες, που στριμώχνονται, για να μπουν στα γραφεία τους. Ενώ παράλληλα και οι ίδιοι μελετούν, εξυπηρετούνται από τις Υπηρεσίες Δόμησης, τις Τεχνικές Υπηρεσίες Δήμων και Περιφερειών, τις Διευθύνουσες Υπηρεσίες, τα γραφεία Πυρασφάλειας των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών, τις Υπηρεσίες Μεταφορών & Συγκοινωνιών της αυτοδιοίκησης κ.ο.κ., μιας και όλες αυτές οι υπηρεσίες, οι οποίες παρεμπιπτόντως σφύζουν από εξειδικευμένο υπαλληλικό προσωπικό, υποδέχονται κοινό με το σύνολο των υπηρεσιών τους σε πλήρη λειτουργία και εξυπηρετούν, επιβλέπουν, αναρτούν και επεξεργάζονται τα αιτήματα του κάθε συναδέλφου επαγγελματία μηχανικού όπως και κάθε πολίτη άλλωστε!!!.

Μέσα σε αυτό το κλίμα «κανονικότητας» συνεχίζουν να υλοποιούνται και όλες οι κατασκευές στην χώρα ιδιωτικές και δημόσιες μιας και ακόμη και σήμερα λειτουργούν όλες οι επιχειρήσεις πώλησης οικοδομικών και ηλεκτρομηχανολογικών υλικών από τις οποίες γίνεται η προμήθεια των πρώτων υλών ενώ ταυτόχρονα οι εντολές εκτέλεσης ιδιωτικών έργων έχουν πληθύνει σε βαθμό κορεσμού!!!

Κύριοι, συγγνώμη για το ύφος, αλλά έτσι νιώθουμε…πλήρη εμπαιγμό και περιφρόνηση. Πλήρη απαξία και ευτελισμό σε αυτό που προσφέρουμε και υλοποιούμε καθημερινά.

Εμείς που ως τεχνικός κόσμος αναλάβαμε μεγάλο μέρος από το φορτίο της κρίσης, που ουδέποτε ζητήσαμε ειδική μεταχείριση από την Πολιτεία για τα δεινά που χτυπούσαν και συνεχίζουν και χτυπούν τον κλάδο, δεν ανεχόμαστε άλλον εμπαιγμό.

Ζητάμε να αντιμετωπισθούμε, ως τεχνικός κόσμος, όλοι ως πληττόμενοι επαγγελματίες και επιχειρήσεις.

Με ίσους όρους, με ίδια δικαιώματα, με ίση μεταχείριση

Ο καθένας στον «πόλεμο» αυτό πρέπει να ανταποκριθεί στα καθήκοντά του."