«Βοήθεια στο σπίτι "plus"», θέτει σε εφαρμογή από την ερχόμενη εβδομάδα ο Δήμος Αθηναίων, όπως προανήγγειλε σήμερα ο δήμαρχος, Κώστας Μπακογιάννης.

Πρόκειται για έναν «κοινωνικό μηχανισμό» με κοινωνικούς λειτουργούς, καθώς και διανομές τροφίμων και άλλων απαραίτητων αγαθών σε μοναχικά πρόσωπα που δοκιμάζονται ιδιαίτερα αυτή την περίοδο.

Μιλώντας στον ANT1, ο κ. Μπακογιάννης είπε ότι η μεγαλύτερη έγνοια του είναι για τους άστεγους. Έκανε γνωστό ότι Κλιμάκια του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου καθημερινά κάνουν streetwork, παρέχοντας μέτρα προστασίας σε ευάλωτες ομάδες όπως οι άστεγοι και οι τοξικομανείς, ενώ ανακοίνωσε ότι ετοιμάζεται ένα νέο κέντρο που θα συνδυάζει Κέντρο Ημέρας, Υπνωτήριο, αλλά και μια μορφή κοινωνικής κατοικίας για αυτούς που είναι άστεγοι για αρκετό καιρό, «έτσι ώστε να μπορέσουμε όσο γίνεται πιο γρήγορα να δώσουμε σε αυτούς τους ανθρώπους ένα χώρο».

Ο κ. Μπακογιάννης αναφέρθηκε ακόμη και σε μια σειρά από δράσεις και δομές στήριξης για ευπαθείς κοινωνικές ομάδες και οικονομικά ανήμπορες , όπως είναι το καθημερινό συσσίτιο για 1.500 ανθρώπους, το κοινωνικό φαρμακείο που εξυπηρετεί 2.000 ανθρώπους κάθε μήνα, το κοινωνικό παντοπωλείο για 5.000 οικογένειες κάθε μήνα.

Για την καθαριότητα και τα μέτρα που λαμβάνει ιδιαίτερα αυτή την περίοδο ο δήμος, εξέφρασε τις μεγάλες ευχαριστίες τους προς «τους δικούς μας ήρωες: στους ήρωες της Καθαριότητας, σε όλα τα στελέχη του δήμου τα οποία δεν το έχουν βάλει κάτω, και αν έκαναν μια φορά μια δύσκολη δουλειά πριν από ένα μήνα, τώρα κάνουν δέκα φορές μια δύσκολη δουλειά», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Υπογράμμισε δε την πρόσφατη μεγάλη ενίσχυση του στόλου του δήμου με 35 νέα πλυστικά οχήματα και δέκα νέες υδροφόρες , που ρίχνονται αμέσως στη μάχη «για να μπορέσουμε να εξασφαλίσουμε την υγιεινή, την ασφάλεια και την προστασία του κοινού», όπως είπε ο κ. Μπακογιάννης.