Ηλιοφάνεια, με αραιές μόνο νεφώσεις από το μεσημέρι και καλό καιρό αναμένουμε το Σάββατο.

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή άνοδο και οι άνεμοι θα πνέουν έως έξι μποφόρ στο Αιγαίο, σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.
Καιρός με ήλιο και υψηλές θερμοκρασίες

Πιο αναλυτικά, ηλιοφάνεια αναμένεται αρχικά σε όλη τη χώρα, από το μεσημέρι όμως και από δυτικά προς ανατολικά θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 3 έως 18 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 4 έως 19, στα κεντρικά ηπειρωτικά από 7 έως 22, στα νότια ηπειρωτικά από 7 έως 20, στα νησιά του Ιονίου από 9 έως 18, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από 6 έως 18, στα νησιά του υπολοίπου Αιγαίου από 8 έως 18 και στην Κρήτη από 6 έως 19.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν αρχικά από βόρειες διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ, σταδιακά όμως και έως το βράδυ θα στραφούν σε νότιους 2 έως 4 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ.

Καιρός σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Στην Αττική αναμένεται ηλιοφάνεια και μόνο προς το βράδυ θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από βόρειες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ, αλλά σταδιακά και έως το βράδυ θα στραφούν σε νότιους έως νοτιοανατολικούς έως 2 μποφόρ. Η ορατότητα προς το βράδυ θα είναι τοπικά περιορισμένη. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 10 έως 20 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται ηλιοφάνεια, από το απόγευμα όμως θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 2 μποφόρ, το μεσημέρι όμως θα στραφούν πρόσκαιρα σε νότιους έως 3 μποφόρ. Η ορατότητα έως το πρωί αλλά και προς το βράδυ θα είναι τοπικά περιορισμένη. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 9 έως 19 βαθμούς.