Επέστρεψαν οι εργαζόμενοι από το Νοσοκομείο Αμαλιάδας, που είχαν τεθεί σε καραντίνα 14 ημερών λόγω κορωνοϊού. Ευτυχώς, όλοι χαίρουν άκρας υγείας κι γύρισαν δριμύτεροι στις δουλειές τους, σε μια περίοδο που είναι πιο απαραίτητοι από ποτέ μιας και δεν περισσεύει κανένας.

Υπενθυμίζεται ότι είναι το νοσοκομείο που είχε τον πρώτο νεκρό από κορονοϊό ο οποίος αρχικά θεωρούνταν απλά ύποπτο κρούσμα. Μεταξύ των εργαζομένων ήταν και ένα κρούσμα που ενώ νόσησε ελαφρά κι εργάζονταν κανονικά.

Οι 30 εργαζόμενοι επέστρεψαν χωρίς να προσβληθούν. Συνέβαλε πολύ το γεγονός ότι ο 67χρονος που έχασε τη ζωή του και ήταν μέσα στο γκρουπ των εκδρομέων στους Αγίους Τόπους, ήταν συνειδητοποιημένος και προσήλθε στο Νοσοκομείο φορώντας μάσκα. Αρχικά ο ΕΟΔΥ δεν το θεώρησε ύποπτο κρούσμα, ωστόσο, η εξέλιξη ήταν τραγική.

Και στο Νοσοκομείο του Ρίο επέστρεψαν οι 15 εργαζόμενοι που ήταν σε καραντίνα για τον ίδιο ασθενή. Τελικά νόσησαν τρεις εργαζόμενοι που είναι καλά στην υγεία τους.

Όπως αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ συνολικά 54 εργαζόμενοι του ΕΣΥ νοσούν και 300 βρίσκονται σε καραντίνα που θα λήξει χωρίς να περάσουν οι μέρες ασφαλείας. Να σημειωθεί ότι πλέον η καραντίνα για τους εργαζόμενους στο ΕΣΥ είναι 7 και όχι 14 ημέρες.

Πηγή: ethnos.gr