Τουλάχιστον 30.000 άνθρωποι ανταποκρίθηκαν στην έκκληση της ιρλανδικής κυβέρνησης για να συνεισφέρουν στη μάχη κατά του νέου κορωνοϊού.

«Περισσότεροι από 30.000 άνθρωποι» προσφέρθηκαν ως υποψήφιοι στο πλαίσιο αυτής της 'στρατολόγησης' σε περίοδο κρίσης που ξεκίνησε την Τρίτη προκειμένου να αντιμετωπιστεί η επιδημία του κορωνοϊού, που εξακολουθεί να διευρύνεται, δήλωσε η αξιωματούχος αρμόδια για τους ανθρώπινους πόρους της ιρλανδικής δημόσιας υπηρεσίας υγείας, Health Service Executive (HSE), Αν Μαρί Χόι.

«Αυτή τη στιγμή, αναπτύσσουμε γρήγορα την υπηρεσία μας προκειμένου να αποκριθούμε στη νέα κατάσταση που δημιούργησε η Covid-(19), ετοιμαζόμαστε για μια μεγάλη αύξηση», πρόσθεσε σε δηλώσεις της στη δημόσια ιρλανδική τηλεόραση RTE. «Αναζητούμε όποιον μπορεί να προσφέρει τις υπηρεσίες και τις ικανότητές του».

Εκτός από γιατρούς, νοσηλευτές και μέλη πληρώματος ασθενοφόρων, η έκκληση για εθελοντές απευθύνεται επίσης σε φοιτητές επιστημών υγείας, σε εκείνους που έχουν «να προσφέρουν και άλλες ικανότητες» καθώς και σε ανθρώπους που δεν είναι καταρτισμένοι σε θέματα υγείας κα που θα ήταν διαθέσιμοι αν χρειαστεί.