Έρημη πόλη, με τους πάντες να βρίσκονται κλεισμένοι μέσα στο σπίτι και όσους βλέπεις στους δρόμους να βγαίνουν μόνο για λίγο, για να ξεφύγουν από τους τοίχους, να δουν λίγο θάλασσα και ουρανό. 

Μια Πάτρα "νεκρή" σχεδόν με το "Μένουμε Σπίτι" να εφαρμόζεται από την πλειοψηφία των πολιτών, με στόχο να σταματήσει η διάδοση και η διασπορά του φονικού ιού.

Μια έρημη πόλη που όμως αν την παρατηρήσεις τώρα που οι δρόμοι της είναι άδειοι, θα δεις ότι έχει τη δική της γοητεία. 

Σου δίνει την αίσθηση της μοναξιάς και ταυτόχρονα της ελευθερίας που κρύβουν όμως πίσω τους ένα φόβο, μία σιωπή, τα οποία με τη σειρά τους καταλήγουν στην απομόνωση και στην αποξένωση.


Στοιχεία που όμως αυτή τη φορά μπορεί να μας χαρίζουν τη ζωή. Μια ζωή που σίγουρα μετά από όλο αυτό που περνάει η ανθρωπότητα θα είναι διαφορετική για όλους μας. Προς το καλύτερο ή το χειρότερο; Θα δείξει. 

Όσοι αγαπούν την φωτογραφική τέχνη πάντως βρήκαν την ευκαιρία αυτές τις μέρες για προχωρήσουν σε ξεχωριστά πλάνα, αποτυπώνοντας την άδεια πόλη και σκιαγραφώντας στον φακό τους όλα τα παραπάνω συναισθήματα. 

Όπως ο Λεωνίδας Αξιώτης που βγήκε για λίγο στους δρόμους με τη φωτογραφική του μηχανή, σε μία πόλη άδεια σχεδόν που είδε από την δική του οπτική γωνία, σε ένα κλασικό ασπρόμαυρο φόντο.