Η Λέσχη ΑΝΑΙΡΕΣΕΙΣ, απευθύνει πλατύ κάλεσμα στους κατοίκους να ενισχύσουν και να διευρύνουν το Δίκτυο Αλληλεγγύης της πόλης μας. Οι εργαζόμενοι και  ο λαός της Πάτρας, στις νέες δύσκολες συνθήκες που ζούμε λόγω της πανδημίας, ήδη καλούνται να πληρώσουν τα σπασμένα, να αντισταθμίσουν  με το μόχθο τους την οικονομική πληγή που αφήνει στο κεφάλαιο και την οικονομία αυτή η νέα κατάσταση, τόσο με τα αντεργατικά μέτρα όσο και με την υποταγή στην τρομοϋστερία και την καταστολή των δημοκρατικών δικαιωμάτων (απαγόρευση συναθροίσεων).

Η συλλογικότητα, η οργάνωση και η αλληλεγγύη είναι πυξίδα για να μπορέσει ο λαός να ξεπεράσει αυτή την κατάσταση. Είναι δεδομένο πως απαιτείται υπευθυνότητα απέναντι στο κοινωνικό σύνολο και τήρηση των κανόνων για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Παράλληλα και στον ίδιο βαθμό όμως, είναι αναγκαίο να αναπτύσσεται μια πολιτική με γνώμονα τα εργατικά συμφέροντα και ανάγκες.

Σε αυτή την κατεύθυνση συγκροτείται το Δίκτυο Αλληλεγγύης και θα συμβάλλει στην

προσπάθεια ευπαθών ομάδων, εργαζομένων, ανέργων κοκ να ανταπεξέλθουν στις συνθήκες  που έχουμε μπροστά μας. Σε πρώτη φάση ανταποκρινόμαστε στο κάλεσμα της Κίνησης για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων προσφύγων και μεταναστών και στο χώρο της λέσχης καλούμε σε συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης και γι αυτό το σκοπό.

Στο Δίκτυο συμμετέχουν (ανανεώνεται συνεχώς):

Αυτοδιαχειριζόμενος χώρος Επί τα Πρόσω, Πατρέως 87 (epitaprosw.espivblogs.net | [email protected]),                     

Ώρες λειτουργίας: Παρασκευές 18:00-20:00.

Η λέσχη ΑΝΑΙΡΕΣΕΙΣ θα είναι ανοιχτή Δευτέρα και Πέμπτη 19:00 – 21:00 και :
1)Καλούμε σε συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης  (για πρόσφυγες : γάντια, σαπούνια, σαμπουάν, αντισηπτικά μαντήλια, μακαρόνια, ηλιέλαιο, ρύζι, ντοματοπολτός.)

2) Παρέχουμε οποιαδήποτε βοήθεια σε ευπαθείς ομάδες και ανθρώπους που το έχουν ανάγκη (Ενημερώστε μας – Στοιχεία επικοινωνίας παρακάτω)

3) Καταγγέλουμε την εργοδοτική αυθαιρεσία. Καμία απόλυση / μείωση μισθού μέσα στην πανδημία.

Για ανθήσει η αλληλεγγύη η συλλογικότητα, ο αγώνας στις γειτονιές μας, απέναντι στο φόβο και την αδιέξοδη ατομική λύση.

Οι άνθρωποι που θα αναγκαστούν να μείνουν σπίτι τους, να ξέρουν ότι υπάρχει ένας ολόκληρος κόσμος αλληλεγγύης που θα τους στηρίξει.

Επικοινωνήστε με τη Λέσχη Αναιρέσεις Πάτρας για να οργανώσουμε την αλληλεγγύη και τον αγώνα μας!