Ο κορωνοϊός άλλαξε τη φιλοσοφία όλων των καταστημάτων ή καλύτερα αυτών των λίγων που έχουν μείνει ακόμα ανοικτά στην αγορά της Πάτρας. 

Ακόμα και στα καταστήματα take away, η εξυπηρέτηση γίνεται μόνο από τα γκισέ, χωρίς ο πελάτης να μπαίνει μέσα και με τους πάγκους, που έχουν ορισμένα μαγαζιά έξω, να είναι σκεπασμένοι, δείγμα ότι απαγορεύεται ακόμα και να καθίσει κάποιος όρθιος σε αυτούς. 

Επίσης, σε ορισμένα καταστήματα εστίασης που έχουν μείνει ανοικτά (γιατί τα περισσότερα έχουν κλείσει) μόνο για το delivery, οι ντιλιβεράδες παίρνουν τα απαραίτητα μέτρα και συνήθως φορούν γάντια και μάσκες. 

Εξάλλου, σε κάποια καταστήματα κινητής τηλεφωνίας που έχουν μείνει ανοικτά δεν επιτρέπεται το να μπουν παραπάνω από δύο άτομα στους εσωτερικούς χώρους. Το ίδιο σκηνικό γίνεται και στα φαρμακεία που υπάρχει μεγαλύτερη κίνηση λόγω του είδους. 

Μέτρα προφύλαξης και πρόληψης παίρνουν οι εργαζόμενοι και στα πρατήρια υγρών καυσίμων, εξυπηρετώντας τους πελάτες από απόσταση. Αξίζει να σημειωθεί ότι το delivery εφαρμόζουν τις τελευταίες ημέρες μέχρι και τα ζαχαροπλαστεία, στέλνοντας λουκουμάδες και γλυκά κατ΄οίκον.