Ο κορωνοϊός και τα κλειστά σχολεία έστειλαν πιο νωρίς τα παιδιά με τους παππούδες στα εξοχικά.

Μέχρι και ερώτηση έγινε γι αυτό στην ενημέρωση Τσιόρδα - Χαρδαλιά με αφορμή και την καραντίνα σε δύο χωριά της βόρειας Ελλάδας.

Ο καθηγητής λοιμοξιολογίας δεν δικαιολόγησε τις μετακινήσεις, επαναλαμβάνοντας ότι "μείνουμε σπίτι" και όλοι να συμπεριφερόμαστε λες και έχουμε τον ιό και δεν πρέπει να τον μεταδώσουμε.

Μάλιστα, όπως είπε ότι παππούς και γιαγιά βρίσκονται στις ευπαθείς ομάδες, τονίζοντας ότι ο κίνδυνος μετάδοσης αυξάνεται κατακόρυφα.

Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι θα πρέπει να είναι ιδιαιτέρα προσεκτικοί άνθρωποι με σοβαρή καρδιοπάθεια, αρρύθμιστο ζαχαρώδη διαβήτη, όσοι έχουν κακοήθειες και βρίσκονται υπό θεραπεία και μεταμοσχευμένους με ενεργή ανοσοκαταστολή.

Τα ταξίδια και οι μετακινήσεις όμως προς χωριά, νησιά και άλλες περιοχές, λίγο πριν μάλιστα αργίες όπως η 25η Μαρτίου και εορτές όπως το Πάσχα, φαίνεται ότι δεν προβληματίζει μόνο την κεντρική διοίκηση, αλλά και τις τοπικές κοινωνίες.

Πολλά νησιά του Αιγαίου δέχθηκαν τις τελευταίες ημέρες αυξημένο όγκο επισκεπτών.Μην ξεχνάμε ότι επέστρεψαν στις βάσεις τους και όλοι οι φοιτητές. Μάλλον, απαιτείται δεύτερη σκέψη για την ... εναλλακτική του παππού και της γιαγιάς με τα εγγόνια στο εξοχικό και την επαρχία.