Μαζικές ακυρώσεις σχολικών εκδρομών και οργανωμένων γκρουπ ταξιδιωτών από το εσωτερικό, αλλά και ακυρώσεις κρατήσεων από το εξωτερικό είναι η κατάσταση που διαμορφώνεται στα Καλάβρυτα εδώ κι ένα 10ήμερο με αφορμή την επερχόμενη επιδημία του κορωνοϊού στη χώρα, η οποία ήδη διαβαθμίστηκε σε επίπεδο παγκόσμιο σε πανδημία.

"Η μεγάλη πτώση του τζίρου στις τουριστικές επιχειρήσεις η οποία αγγίζει ήδη το 60% αποτελεί ένα μεγάλο πλήγμα για την τοπική μας οικονομία η οποία στηρίζεται στην επισκεψιμότητα ενώ ιδιαίτερα αυτή την περίοδο και τουλάχιστο έως το Πάσχα, τα Καλάβρυτα σε ετήσια βάση βρίσκονταν στην κορυφή των επιλογών σε επίπεδο εσωτερικού τουρισμού.

Όσον αφορά στον εξωτερικό τουρισμό, η κατάσταση με τις κρατήσεις και τα γκρουπ είναι καλύτερη, δυστυχώς όμως η ανακοίνωση για πανδημία και η αναμενομένη έκδοση τουριστικών οδηγιών, θα μας φέρει αντιμέτωπους με μια πραγματική θεομηνία αρνητικών εξελίξεων" αναφέρει ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Κώστας Δαφαλιάς.

Σύμφωνα με τον κ. Δαφαλιά, προτεραιότητα σε αυτή τη φάση είναι τα μέτρα ανακούφισης στον τουρισμό να λάβουν χαρακτήρα οριζόντιων παρεμβάσεων -μειώσεις ΦΠΑ, φόρων και ασφαλιστικών εισφορών- προκειμένου να διατηρηθούν οι υφιστάμενες θέσεις εργασίας και να μην πληγεί η βιωσιμότητα των επιχειρήσεων.

Πηγή: Πελοπόννησος.