Αυξημένα μέτρα ασφαλείας και συνεχείς περιπολίες κάνει τις τελευταίες ημέρες η Αστυνομική Διεύθυνση Αχαΐας μετά το νέκρωμα της πόλης και την εφαρμογή των αυστηρών μέτρων για τη μη διασπορά του κορωνοϊού.

Μετά το κλείσιμο των καταστημάτων εστίασης αρχικά και στη συνέχεια των εμπορικών μαγαζιών, το βάρος των ελέγχων και των περιπολιών της ΕΛ.ΑΣ. έχει πέσει στην αγορά της Πάτρας και στις ιδιωτικές επιχειρήσεις. 

Σίγουρα με βάση τις εκτιμήσεις των αστυνομικών θα υπάρξουν επιτήδειοι που θα προσπαθήσουν να εκμεταλλευτούν αυτή την κατάσταση και να προχωρήσουν σε διαρρήξεις στα καταστήματα που είναι κλειστά, σε μία πόλη που δεν κυκλοφορεί τίποτα. 

Εξάλλου, στα σπίτια από τη στιγμή που είναι όλοι μέσα δύσκολα οι διαρρήκτες θα μπορέσουν να πετύχουν το σκοπό τους. Όμως στα καταστήματα τα πράγματα θα είναι πιο εύκολα για αυτούς και ήδη το αστυνομικό δελτίο έχει καταγράψει τέτοιου είδους περιστατικά. 

Για αυτό και οι έλεγχοι είναι συνεχείς. Μάλιστα, για τον σκοπό αυτό, έχουν διακοπεί άδειες πολλών αστυνομικών, που επέστρεψαν πίσω στις θέσεις τους, για να συνδράμουν στην διατήρηση του κλίματος ασφάλειας. Έτσι όλες οι αστυνομικές υπηρεσίες της περιοχής, βρίσκονται σε επιφυλακή.