Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Daily Mail», ο Ρώσος δισεκατομμυριούχος 'Αλισερ Ουσμάνοφ θα καταβάλει 200 εκατομμύρια λίρες στο ταμείο της αγγλικής ομάδας για να αποκτήσει τα ονόματα των δικαιωμάτων του νέου «Bramley-Moore Dock Stadium».

Η συμφωνία θα δεσμεύσει έτσι την USM, εταιρεία του χαρτοφυλακίου του Ουσμάνοφ, που ήδη είναι χορηγός του εκπαιδευτικού κέντρου της Λίβερπουλ (συμφωνία που λήγει το 2022) στην εγκατάσταση των 52.000 θέσεων, που θα λειτουργήσει το 2023. Το συμβόλαιο θα έχει διάρκεια δέκα ετών, δηλαδή 20 εκατ. λίρες ετησίως.

Μάλιστα το επόμενο δίμηνο πρόκειται να διεξαχθεί έρευνα προς τους οπαδούς της Έβερτον, έτσι ώστε το κλαμπ να αποφασίσει για την τιμολογιακή πολιτική στους χώρους του γηπέδου αλλά και για τα πακέτα φιλοξενίας.

Αξίζει να σημειωθεί, πως η περιοχή που έχει επιλεγεί είναι αυτή του βορείου τμήματος του Λίβερπουλ του Bramley-Moore Dock, ενώ τα σχέδια έχουν κατατεθεί και είναι προς έγκριση από την αρμόδια πολεοδομία.

Το γήπεδο θα είναι χωρητικότητας 52.000 θέσεων και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις η δημιουργία του θα αλλάξει προς το καλύτερο όλη την φυσιογνωμία της περιοχής. Υπολογισμοί αναφέρουν πως θα τονωθεί σε μεγάλο βαθμό η τοπική αγορά και θα δημιουργηθούν πολλές θέσεις εργασίας!