Η πρωταθλήτρια της Παναχαϊκής στον στίβο επέστρεψε στις αγωνιστικές υποχρεώσεις της, μετά την ολοκλήρωση των σπουδών της στο τμήμα βιολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών, αλλά στην επιστροφή την βρήκε η έξαρση του κορωνοϊού. 

Η Κατερίνα Κυριακοπούλου με 1,5 μήνα προπόνηση κατόρθωσε και πήρε το χάλκινο μετάλλιο στο κλειστό πανελλήνιο πρωτάθλημα στίβου, δείχνοντας ότι είναι ορεξάτη και έτοιμη για μεγάλα πράγματα. 

Όλα αυτά πριν από τον κορωνοϊό. Πλέον είναι αναγκαστικά εκτός προπονήσεων και όπως μας λέει η ίδια το έχει πάρει αρκετά ζεστά το θέμα τονίζοντας μας ότι δεν θα πρέπει να είμαστε επιπόλαιοι και να ακούσουμε τους ειδικούς. Προέχει η υγεία άλλωστε. Ο αθλητισμός και ο πρωταθλητισμός έπονται. 

-Πώς ένιωσες όταν μετά από τόσο μεγάλο διάστημα απουσίας κατόρθωσες και πήρες το χάλκινο μετάλλιο. 

Σε πρώτη φάση ήταν υπέροχο το συναίσθημα να μπορώ να κάνω και πάλι άλμα σε ύψος. Είναι μεγάλη η εξοικείωση μου και η αγάπη μου για το άθλημα. Μπήκα στο πρωτάθλημα με στόχο το μετάλλιο, πολύ προσηλωμένη. Πέτυχα το στόχο μου, όποτε ένιωσα ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση.


-Τι ήταν αυτό που σε κράτησε έξω από τις επίσημες αγωνιστικές υποχρεώσεις για τόσο μεγάλο διάστημα;

Ο λόγος για τον οποίο σταμάτησα το 2017 να αγωνίζομαι, ήταν το γεγονός πως έπρεπε να αφοσιωθώ στη σχολή μου (Βιολογικό Πάτρας). Όταν κάνω κάτι μου αρέσει να αφοσιώνομαι σε αυτό, οπότε συνυπολογίζοντας τα μεγάλα κενά που είχα στη σχολή, ήταν επιτακτική η ανάγκη να αποσυρθώ από την ενεργό αγωνιστική δράση.

-Τι σου έλειψε κυρίως τον καιρό που ήσουν εκτός;

Τα χρόνια που απείχα μου έλειψε κυρίως το δημιουργικό άγχος που νιώθω πριν από κάθε αγώνα.

-Ποιος είναι μετά το κλειστό ο επόμενος στόχος που έχεις θέσει;

Επόμενος στόχος μου είναι ένα καινούριο ατομικό ρεκόρ στον ανοιχτό στίβο.

-Όλο αυτό που έχει γίνει με τον κορωνοϊό τι εμπόδια έχει προκαλέσει στην προετοιμασία σου;

Λόγω της πανδημίας όλο το προπονητικό πλάνο έχει ανατραπεί. Παρόλα αυτά, αυτό δε με αγχώνει καθόλου, καθώς μπορώ να ζυγίσω τη σοβαρότητα της κατάστασης. Προέχει πάνω απ'  όλα η δημόσια υγεία. Το να χάσουμε εμείς την προπόνηση μας ή ακόμα και τους αγώνες μας δεν είναι τόσο σημαντικό μπροστά σε αυτά που διακυβεύονται.

- Είσαι ένας εν δυνάμει πλέον μετά το πτυχίο που πήρες επιστήμων της βιολογίας σε ένα πεδίο που σχετίζεται άμεσα με τον κορωνοϊό. Με δύο λόγια πως θα τον χαρακτήριζες;

Δεν είμαι κατάλληλη για να μιλήσω για τον ιό, παρόλα αυτά από όσες σχετικές έρευνες έχω διαβάσει θα έλεγα πως λόγω κάποιον χαρακτηριστικών του δεν πρέπει να τον αντιμετωπίσουμε επιπόλαια. Και τα μέτρα που ίσως φαίνονται ακραία σε κάποιους, είναι αναγκαία για να προφυλαχθούν οι ευπαθείς ομάδες και οι ηλικιωμένοι.


- Αν σε ρωτούσε κάποιος τι θα τον συμβούλευες πάνω στο όλο θέμα;

Δεν έχω να συμβουλεύω κάτι που δεν είναι ήδη γνωστό. Θα επισημάνω μονάχα πως δεν χρειάζεται πανικός, υπάρχει όμως ανάγκη για υπευθυνότητα και υπομονή.

- Θεωρείς ότι η αθλητική κοινότητα θα αργήσει να συνέλθει και να επιστρέψει στην κανονικότητα της;

Θεωρώ πως τα πράγματα και τον Απρίλιο θα είναι τα ίδια. Δε μπορώ να κάνω πιο μακροπρόθεσμη πρόβλεψη, αν και πάντα έχω στο μυαλό μου το worst case scenario. Σε κάθε περίπτωση, όχι μόνο η αθλητική κοινότητα αλλά ολόκληρη η ζωή μας θα πάρει λίγο χρόνο για να επανέλθει στην κανονικότητα.

- Πες μου μια ευχή που θα έκανες για τους επόμενους μήνες που έρχονται;

Εύχομαι στους επόμενους μήνες που έρχονται, να έχουμε καταφέρει να αντιμετωπίσουμε την πανδημία με τις λιγότερες δυνατές απώλειες.