Δεν θα πραγματοποιηθεί η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης που ήταν προγραμματισμένη να πραγματοποιηθεί από τις 7 έως τις 10 Μαΐου, στους χώρους του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου με τιμώμενη χώρα τη Γερμανία. Όπως ανακοίνωσε το Ελληνικό Κέντρο Πολιτισμού η αναβολή αυτή κρίθηκε απαραίτητη για την αποφυγή διασποράς του κορωνοϊού.

Η απόφαση πάρθηκε έπειτα «από εκτενείς διαβουλεύσεις με τη Helexpo, τους συνδέσμους εκδοτών, τους εκπροσώπους της τιμώμενης χώρας (Γερμανίας) και τους λοιπούς εμπλεκομένους», όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση. Ως νέα ημερομηνία διεξαγωγής της 17ης Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου Θεσσαλονίκης ορίστηκε το διάστημα από 29 Οκτωβρίου έως 1 Νοεμβρίου 2020.

Σημειώνεται ότι στις 30 Μαρτίου 2020, λήγει η θητεία του Διοικητικού Συμβουλίου του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού, πρόεδρος του οποίου είναι σήμερα ο ομότιμος καθηγητής Κοινωνιολογίας στο τμήμα Κοινωνικών Επιστημών και Δημόσιας Διοίκησης του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Κωνσταντίνος Τσουκαλάς. Τη διοργάνωση θα αναλάβει το νέο Δ.Σ. όταν αυτό οριστεί.