Στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» μίλησε ο Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αιτωλοακαρνανίας και Αντιπρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου,Θανάσης Παπαθανάσης για την κατάσταση που επικρατεί στα φαρμακεία εν μέσω της κρίσης του κορονοϊού.

Ο κ. Παπαθανάσης επανέλαβε τα μέτρα προστασίας και έκανε έκκληση στους πολίτες να μην συγχρωτίζονται στα φαρμακεία και να ακολουθούν τις οδηγίες των φαρμακοποιών

Ξεκαθάρισε πως υπάρχει τεράστια έλλειψη σε μάσκες και αντισηπτικά και πως παρά το γεγονός ότι έχει δοθεί συνταγή από τον ΠΟΥ για παρασκευή αντισηπτικών, δεν υπάρχουν οι πρώτες ύλες καθώς οι τιμές τους έχουν εκτοξευθεί.

Για το θέμα της αύξησης των τιμών που παρατηρείται σε ορισμένες περιπτώσεις στα αντισηπτικά και τις μάσκες, ο κ. Παπαθανάσης τόνισε πως δεν υπάρχει θέμα κερδοσκοπίας από τους φαρμακοποιούς.«Δεν καθορίζει ο φαρμακοποιός την τιμή των προϊόντων καθότι είναι τα περισσότερα εισαγόμενα κι η τιμή καθορίζεται από τον προμηθευτή ενώ και η τιμή εισαγωγής έχει αυξηθεί. Οι φαρμακοποιοί βρίσκονται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης αλλά θα συνεχίσουν να βρίσκονται δίπλα στους πολίτες και θα στηρίξουν μέχρι τέλους με πάθος και ευσυνειδησία τους συμπολίτες τους»