Οι νέοι, ηλικίας 18 έως 24 ετών, φαίνεται ότι αποφεύγουν το αλκοόλ, επιλέγοντας πιο «αθώα» ποτά, σύμφωνα με νέα βρετανική έρευνα.

Κάθε χρόνο o SIBA (σύλλογος ανεξάρτητων ζυθοποιών της Μεγάλης Βρετανίας), δημοσιεύει μία έκθεση σχετικά με την κατανάλωση μπίρας στη Βρετανία, αναλύοντας τις τάσεις που αναπτύσσονται στον χώρο. Όπως διαβάζουμε στον Independent, στη φετινή τους έκθεση καταγράφεται αυξητική τάση στον αριθμό των νέων που επιλέγουν μπίρες με χαμηλότερο ποσοστό αλκοόλ, ενώ κάποιοι έχουν επιλέξει να απέχουν τελείως από την κατανάλωση αλκοόλ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, το 23% των ατόμων ηλικίας 18 έως 24 ετών δεν πίνουν αλκοόλ, αυξάνοντας το ποσοστό κατά 6% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά. Παράλληλα, αναφέρεται ότι οι πωλήσεις μπίρας με καθόλου ή ελάχιστον αλκοόλ έχουν αυξηθεί κατά 30% από το 2016.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα και με πρόσφατη έρευνα του Πανεπιστημίου Σέφιλντ, τα ποσοστά αποχής, στις ηλικίες 16 έως 24 ετών, έχουν αυξηθεί από 10% σε σχεδόν 25% μεταξύ 2001 και 2016.
Σύμφωνα με εκπροσώπους του SIBA και μικροζυθοποιούς, οι νέοι επιλέγουν τις μπίρες χωρίς ή με ελάχιστο αλκοόλ γιατί πλέον υπάρχουν πολλές και αξιόλογες επιλογές στην αγορά, καθώς και γιατί θέλουν να απολαμβάνουν το ποτό τους χωρίς τα ενοχλητικά συμπτώματα της μέθης την επόμενη μέρα.

Πηγή: Olivemagazine.gr